ZETApress

hírportál

Sztárok Ferihegyen

Sztárforgatag volt a reptéri Élményterminálban. Közel húszezren ünnepelték a pénteken átadott Égi Udvar megnyitását. A repülés szerelmesei, kíváncsi fiatalok és gyerekzsivaj töltötte meg Magyarország első Élményterminálját a nyitóhétvégén ? tudatta Lantai József, aki a fotók egy részét is készítette.

Az üzletekben sztáreladók, a színpadon pedig a világhírű Kosheen és az X?Faktor felfedezettjei várták a SkyCourt első látogatóit. Mintegy 17 ezer érdeklődő ? közel annyi, mint ahány utas egy átlagos napon megfordul a repülőtéren ? ennyien járták be az Égi Udvart a nagyközönség számára tartott megnyitón. Március 19-én és 20-án kitárta kapuit a budapesti repülőtér új utasforgalmi csarnoka, a 2A és 2B terminálok között felépült SkyCourt. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. a megnyitás alkalmából különleges nyílt hétvégével és számtalan ingyenes programmal kedveskedett a látogatóknak, akik életre szóló élményekkel térhettek haza a hétvégéről.

Bereczki Zoltán, Szinetár Dóra, Lilu, az Aranycsapat legendái, a magyar férfi vízilabda-válogatott pólósai, Ganxsta Zoli, Nacsa Olivér és Hajdú Steve ? csak néhány név azok közül, akikkel találkozhattak az érdeklődök az Élményterminál nagyszabású megnyitóján. ? Lenyűgöző ez az üvegpalota, valóban európai színvonalú a terminál ? mondta elismerően Lilu, aki nagy utazóként számtalan reptéren megfordult már. ? Biztos vagyok benne, hogy többször is megfordulunk majd itt, hiszen kisfiam most pont abban a korban van, amikor a repülőgépek a mindenei, és az első repülőútja is hamarosan elérkezik ? tette hozzá az RTL Klub műsorvezetője.

Hajdú Steve a vasárnapi forgatagban sietett a vendéglátósok segítségére, és öltönyben, ingben azonnal beugrott a pult mögé. ? Szakmát nem fogok váltani ? mesélte nevetve ? de a színészettől egyáltalán nem áll távol a vendéglátás, hiszen a cél, a pár órányi felhőtlen szórakozás ugyanaz. Örülök, hogy családi program lett a terminálmegnyitó, én is nagyon jól éreztem magam. Úgy gondolom, ez a gyönyörű épület még tovább öregbíti Magyarország jó hírét.

A luxusmárkák és éttermek mellett különleges koncertek biztosították a tökéletes kikapcsolódást. Szombaton az X?Faktor sztárjai adtak koncertet: Janicsák Veca, a Vastag testvérek, Király L. Norbi és a Non-Stop legkedvesebb utazós dalaikat válogatták össze a megnyitóra. Vasárnap az Alma Együttesnek köszönhetően a legkisebbek táncoltathatták meg szüleiket. A zenekarnak rögtönzött második koncertje is volt, hogy azok az ifjú rajongók se maradjanak le az előadásról, akik a hatalmas érdeklődés miatt egyszerűen nem fértek már be az épületbe.

Az egész hétvége alatt nyitva állt a gyereksarok, a repülős játékok és a makett kiállítás mellett. Az esemény záróakkordjaként az új terminál az elektronikus zene szerelmeseinek kedveskedett Kosheen, a Zero7 Dj Set és Zagar koncertjével. A nyílt hétvége igazi kuriózum volt a repülőtér életében. Az épület ugyanis a 2-es terminál része, azonban belépni már csak utazóként lehet majd a becsekkolás után. A SkyCourt a sikeres nyitóhétvége után március 27-től várja az utazókat.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Utasok az Égi Udvarban | ZETApress

Szóljon hozzá!