ZETApress

hírportál

Tiltakozik a Munkáspárt

A Munkáspárt felháborodással vett tudomást a március 16-án elfogadott parlamenti határozatról, mely újra elódázta a döntést. A Munkáspárt szerint a meghosszabbított kilakoltatási moratórium senkinek nem jó megoldás ? tudatta sajtószolgálatuk.

A miniszterelnök úr március 15-én elhangzott beszéde csak üres frázisnak bizonyult, mégis csak ?Brüsszelben határozzák meg?, hogy ki kerülhet moratóriumi védelem alá. A Munkáspárt már többször felhívta a kormány figyelmét, hogy van megoldás! Íme a lehetőségek:

A kilakoltatásokat és árverezéseket teljesen meg kell szüntetni! A lakáshiteleseknek elbocsájtási moratóriumot kell biztosítani! A válság kirobbanásáig visszamenőleg be kell fagyasztani a lejárt hitelesek tartozásainak kamatait! Váltsák át a lakáshiteleket hosszú lejáratú alacsony kamatozású állami hitelekre! A Munkáspárt határozottan követeli, hogy az Új Alkotmány tartalmazza az alanyi jogon való lakhatást ? igaz ehhez komoly lépésekre kell elszánnia magát az ország vezetésének! ? vallja a Munkáspárt Elnöksége.

Szóljon hozzá!