ZETApress

hírportál

Kati távol maradt

Az MSZP Nőtagozata délelőtt 11 órától a tavalyihoz hasonlóan a Jókai utcai MSZP Székház Nagytermében tartotta nőnapi díjátadó ünnepségét. A köszöntőt követően Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegáció vezetője üdvözölte a megjelenteket.

Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozatának elnöke arról beszélt, hogy akadt nőtársa, aki ma át sem merte venni a jutalmat, de erre még visszatérünk. Nagy taps fogadta Mesterházy Attila pártelnök szavait is, aki feleségével és gyermekeivel érkezett a Jókai utcába.

A Szegfű Okleveleket, Szegfű Díjakat és Közéleti Díjakat Gurmai Zita és Mesterházy Attila adta át. SZEGFŰ OKLEVÉL: Csizmadia Ferencné ? Tatabánya, Halmai Gáborné ? Szekszárd, Papp Győzőné ? Nagykanizsa, Dr. Rusznák Andrea ? Kisvárda, Szarvas Istvánné ? Salgótarján és Vörösvári Renáta ? Pápa. SZEGFŰ DÍJ: Krállné Malecz Julianna ? Dabas, Rónavölgyi Endréné ? Szerencs, Vargáné Balázs Magdolna ? Békéscsaba és Korózs Lajos ? Eger.

KÖZÉLETI DÍJ a nők közéleti szereplésének támogatásáért: Garas Dezső, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas és kétszeres Jászai Mari-díjas színész, rendező és Heller Ágnes Széchenyi-díjas filozófus, esztéta, egyetemi tanár. Kovács Kati Liszt Ferenc-díjas magyar énekesnő, előadóművész fellépése miatt nem tudott megjelenni. (Lehet, hogy Zita őrá célzott?) Nemzetközi díjazott: Miguel Angel Martínez, az EP szocialista alelnöke lett, aki már februárban átvette a kitüntetést.

A díjátadó végén Hegedűs D. Géza elszavalta József Attila: Óda című versét, majd a konferanszié elköszönt a sajtótól. A folyosón még hallottuk amint odabenn a Neoton: Egy kis nyugalmat című slágerét éneklik. Heller Ágnes sem maradt a nótázó hölgyek között, de előtte még megjegyezte, hogy ő még a Fidesz Nőtagozatának díját is szívesen átvette volna. A vele készült 2008-as interjúnk idekattintva olvasható.

2 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Kati átvette keresztjét | ZETApress
  2. Szabad Sajtó a Pilvaxban | ZETApress

Szóljon hozzá!