ZETApress

hírportál

Ég az égető

Kigyulladt a szegedi veszélyes-hulladékégető. Mára virradóra tűz ütött ki a Szegedi Tudományegyetem klinikai területén lévő veszélyes-hulladékégetőben ? tudatták az SZTE sajtósai.

A Tűzoltóság, a Katasztrófavédelem, valamint a Szegedi Tudományegyetem és a hulladékégetőt üzemeltető nonprofit kft. szakemberi azonnal megkezdték a munkát, mely eredményeként a vészhelyzetet a munkakezdésre elhárították. A tűzesemény a betegellátását semmilyen formában nem veszélyeztette illetve veszélyezteti.

A tűz bekövetkezésekor két személy dolgozott az üzemben, személyi sérülés nem történt. Az égető azonban működésképtelenné vált, a berendezésekben esett kár százmilliós nagyságrendű. Az üzemnél jelenleg tűzvizsgálók és környezetvédelmi szakemberek dolgoznak, de a klinika területén a működés zavartalan, elektromos, gépészeti és fűtési alrendszerek nem sérültek meg. A tűzoltóság szakemberei már a tűz keletkezésének okát vizsgálják.

A Katasztrófavédelem szakemberei folyamatos méréseket végeznek, környezetszennyezés nem történt, a lakosságra veszélyes szennyeződés a helyszíni vizsgálatok szerint nem került a levegőbe. A történtekkel kapcsolatban a Szegedi Tudományegyetem délután 1 órakor sajtótájékoztatót tart az Ady téri József Attila Tanulmányi és Információs Központban.

Szóljon hozzá!