ZETApress

hírportál

Helyben vedd meg!

Háromnapos tea- és almaosztó akció indul a helyi, gyalogos és kerékpáros vásárlás népszerűsítésére Zuglóban. Gondolkozott már azon, hogy milyen egyszerűen elintézheti a bevásárlást, ha gyalog vagy kerékpárral a lakhelyéhez közeli kereskedőknél vásárol? ? kérdezi Myat Kornél.

A Magyar Kerékpárosklub december közepén indult kampányának célja, hogy felhívja a figyelmet a helyi vásárlások gazdasági és társadalmi előnyeire, rávilágítva a látszólag gazdaságosnak tűnő autós nagy-bevásárlások okozta negatív hatásokra. A társadalmi célú kampány keretében január 20-22-e között teát, almát és egy pontgyűjtő füzetet kapnak a Bosnyák téren közlekedők, annak érdekében, hogy minél többen bekapcsolódjanak a február közepéig tartó pontgyűjtő játékba. Akik szombat délelőtt 10 órakor látogatnak a Bosnyák téri templom elé, azok a kampány céljait támogató zuglói polgármestertől, Papcsák Ferenctől kaphatják meg pontgyűjtő füzetüket.

A zuglóiaknak már nem kell messzire autózniuk, ha élelmiszert, zöldséget, villanykörtét, papír-írószert, vagy például képkeretet szeretnének vásárolni. Több mint 70 zuglói bolt csatlakozott ugyanis a kampányhoz, ami azt jelenti, hogy ennyi boltban adnak minden gyalogos vagy kerékpáros vásárlónak matricát vásárlása után. 18 matrica összegyűjtésével lehet versenybe szállni a százezer forintos ? a résztvevő boltokban elkölthető ? vásárlási utalványért és az 50 darab egyedi Helyben vedd meg! ? táska egyikéért. Az akcióban résztvevő boltok ajtaján Helyben vedd meg! ? matrica található, emellett a boltok listája a kampány hivatalos weboldalán megtalálható.

Miért ne vásároljon autóval?

Számtalan kutatás bizonyítja, hogy a rendszeresen autóval, nagy bevásárlóközpontokban végzett bevásárlások hosszú távon nem csak a környezetre, hanem pénztárcánkra is rossz hatással vannak. Amellett, hogy nekünk vásárlóknak többe kerülnek, tönkreteszik a helyi közösségeket, a lokális kereskedelmet és szolgáltatóipart is. A kampány célja megmutatni, hogy munka és lakóhelyünk környezetében gyalogosan, vagy kerékpárral elérhető távolságban minden szükséges áru és szolgáltatás fellelhető. A lakosságot pontgyűjtő nyereményjátékkal motiváló társadalmi célú kampány egészen február végéig tart Zuglóban, majd tavasszal Budapest több más kerületében is elindul. A Bosnyák téri akció január 20-21-én, csütörtök-pénteken 15-től 19 óráig, 22-én, szombaton 9-től 13 óráig tart!

Szóljon hozzá!