ZETApress

hírportál

Boronkay Kecskeméten

Speciális babakocsi és 15 ezer PET palack segített. Speciális nevelést-oktatást igénylő, középsúlyosan és halmozottan sérült, illetve autista gyermekek számára adott át tankonyhai eszközöket, játékokat, valamint egy speciális babakocsit Boronkay Péter.

A paratriatlon-világbajnok a Provident Pénzügyi Zrt. támogatásának köszönhetően ajándékozott. Ezen túlmenően a pénzügyi vállalat munkatársai az általuk összegyűjtött 15 ezer PET palack visszavételi díját is felajánlották a kecskeméti iskolának, öt halmozottan hátrányos gyermek pedig egy bánkúti kiránduláson vehet részt ? tudtuk meg Bittner Pétertől.

Boronkay Péter paratriatlon-világbajnok jelenlétében, ünnepélyes keretek között vehették át a BKMÖ Kecskeméti Közoktatási Gyermekvédelmi és Szociális Intézménye kis diákjai azokat a tankonyhai eszközöket és játékokat, amelyet a Provident Pénzügyi Zrt. ajánlott fel. A jótékonyság környezetvédelmi akcióval is párosult, hiszen a pénzügyi vállalat munkatársai közel 15 ezer műanyag palackot és kupakot gyűjtöttek össze az elmúlt hónapokban, a visszavételi díjból befolyt összeget pedig szintén az iskolának adományozták.

Az iskola képviseletében Négyesiné Farkas Valéria elmondta: A konyhai felszereléseket a gyermekek a mindennapi életre felkészítő órákon használhatják majd. Ezeket a foglalkozásokat a tanulók nagyon szeretik, és ilyen formában a gyakorlati készségeiket is jól lehet fejleszteni. Külön öröm volt számunkra, hogy a vállalat egy különleges babakocsi beszerzését is lehetővé tette egyik súlyosan sérült tanulónk számára, aki csak ezzel a speciális eszközzel szállítható.

A Provident regionális vezetője, Herkovics László hozzátette: Az iskolának nyújtott jótékonysági akciónk remek példája a többrétű felelősségvállalásnak, hiszen a műanyag palackok gyűjtésével egyszerre tettünk valamit a környezetünkért, és támogatunk olyan gyermekeket, akiknek a legnagyobb szüksége van rá. Kollégáink önkéntes felajánlásának köszönhetően pedig öt halmozottan hátrányos gyermek egy bánkúti sí-táborban is részt vehet, ami reményeink szerint életre szóló élményt jelent majd számukra.

Szóljon hozzá!