ZETApress

hírportál

Újraválasztották a pártelnököt

Thürmer lett ismét a Munkáspárt elnöke. Dózsa, Petőfi, Kossuth, Kádár, Marx, Engels, Lenin képeivel díszítették a 23. Kongresszus emelvényét, jelzendő, hogy a Munkáspárt a magyar történelem osztályharcos, függetlenségi hagyományaiból merít.

December 11-én, szombaton ülésezett a kongresszus a párt Baross utcai székházában. A képek felett egy idézet állt Bolyai Jánostól: Szikrából lángot erővel és következetességgel lehet ébreszteni. A kongresszus meghirdette a párt megújulását, azaz forradalmat a fejünkben, forradalmat a nyelvünkben.

A Munkáspárt elnökévé ismét Thürmer Gyula, 57 éves közgazdászt választották. A Központi Bizottság tagjainak fele korábban nem viselt ilyen tisztséget, 58 százalékuk aktív dolgozó. A vezetés átlagéletkora 54 év, 30%-ot tesz ki a nők aránya. ? Ma Magyarországon a pénz az úr. Mi nem akarjuk a pénz uralmát ? olvasható a kongresszusi felhívásban. A magyar kapitalizmus válságban van ? jelentette ki Thürmer Gyula pártelnök.

A magyar tőkésosztály retteg attól, hogy nálunk is az lesz, mint Görögországban. A miniszterelnök okos ember, ezt pontosan tudja. Ezért csinálták meg az évszázad trükkjét. Baloldali jelszavakat adtak egy jobboldali párt, a Fidesz szájába. Nem szégyellték, és nem szégyellik válogatás nélkül azt mondani, amit az emberek hallani akarnak. A számításuk egyelőre, hangsúlyozom, egyelőre, bejött. De Orbán Viktor is tudja, hogy még nincs vége. Az összeomlás bármikor bekövetkezhet! Bármikor előállhat olyan helyzet, hogy az ország nem tudja fizetni az óriási adósságokat, a kormány pedig nem tudja fizetni a nyugdíjakat, a fizetéseket a tanároknak, sőt a rendőröknek sem. A Munkáspárt kell ébreszteni a dolgozó tömegeket. A párt új harcot hirdet a munkanélküliség, a szegénység ellen, a demokratikus értékekért ? mondta el az újraválasztott pártelnök.

Szóljon hozzá!