ZETApress

hírportál

1956-ra emlékeztünk

A Nagy Imre Alapítvány péntek délután 4 órától a Hadtörténeti Intézet és Múzeum II. emeleti Dísztermében mutatta be a 2007 tavaszán elhunyt Lőcsei Pálnak, a MÚOSZ örökös tagjának írásaiból válogatott Egy élet szilánkjai című kötetét.

A rendezvény háziasszonya Jánosi Katalin, Nagy Imre unokája volt. Bevezetőt mondott Kende Péter, a Nagy Imre Alapítvány elnöke, a MÚOSZ örökös tagja. A könyvet Kornai János professzor mutatta be. Még egy könyvet, a Tanúságtevők az ENSZ előtt 1957 című kötetet láthattunk, melyet a szerkesztő: Mink András történész ismertetett. A művekből Hegedűs D. Géza színművész olvasott fel részleteket.

A MAKÚSZ elnöke az Urániában

Az Írók Alapítványa ? Széphalom Könyvműhely Szikora József: A vízben (Megszólítások) című könyve bemutatóját pénteken délután 5 órától tartották az Uránia Nemzeti Filmszínház I. emeleti Kávézójában. A Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége elnökének most megjelenő könyvét Pálos Anna grafikusművész illusztrálta.

A vendégeket Mezey Katalin kiadóvezető köszöntötte. A könyvet Kipke Tamás, író-újságíró mutatta be, aki a szerzővel is beszélgetett. Közreműködött: Szabó András előadóművész, Szikora Réka, Szikora Borbála, Szikora Levente és Szikora Márton. Mindkét bemutatón kedvezményesen árulták a könyveket.

Szóljon hozzá!