ZETApress

hírportál

Cipős doboz a Nyugatinál

Óriás cipős doboz várja mától az ajándékozókat a Nyugatinál. A Baptista Szeretetszolgálat több ezer cipős doboz ajándékot vár karácsonyig ? tudtuk meg Myat Kornéltól.

Mennyi szeretet fér el egy cipős dobozban? A Nyugati pályaudvarnál lévő bevásárlóközpont előtt felállított óriás cipős doboz átvevőhelyen több ezer ajándék is elfér. Szükség is van a helyre, mert egy hét múlva pénteken 2500 ajándékot kell innen útnak indítani Erdélybe, Böjte Csaba árváihoz.

Az akciót szervező Baptista Szeretetszolgálat, emellett idén a vörösiszap-katasztrófa és az árvíz károsultjainak is több ezer ajándékcsomagot küld. A december 1-jén indult gyűjtés első tíz napján ezer csomag érkezett, a gyűjtés december 20-ig tart, a szervezők az ország száz pontján várják a cipős dobozba csomagolt felajánlásokat.

A Duna TV és a Baptista Szeretetszolgálat óriás cipős doboza december 20-ig, minden nap 10 és 20 óra között várja a cipős dobozban érkező ajándékokat a Westend bevásárlóközpont előtt. A Szeretetszolgálat a felajánlások révén tavaly húszezer gyermeknek tudott örömet okozni, idén ezt a számot szeretnék meghaladni.

A Cipős doboz akció sikerét idén Ákos december 16-án a Budapest Sportarénában tartandó jótékonysági koncertje is segíti, melyre néhány ezerforintos adományért cserébe még lehet meghívót igényelni a Cipős doboz akció weboldalán. Az esemény fővédnöke: Schmitt Pálné Makray Katalin.

Mi is az a Cipős doboz akció?

A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben újra meghirdette karácsonyi akcióját, a Cipős doboz Akciót, amely az Operation Christmas Child néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született. E mozgalom alapgondolata szerint gyermekek vagy egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek.

Az ajándékok csomagolására szolgáló, színes csomagolópapírba öltöztetett cipős dobozok ma már nem csak sok millió nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 2004-ben mintegy hatmillió csomag került szétosztásra a világ 95 országában, és ebben az évben Magyarországon is legalább húszezer gyermek megajándékozása a cél!

Szóljon hozzá!