ZETApress

hírportál

Mobilizálók jutalma

Díjak és elismerések az Európai Mobilitási Hét szervezőinek. Fónagy János parlamenti államtitkár díjak és elismerő oklevelek átadásával köszöntötte az Európai Mobilitási Hét ? Európai Autómentes Nap 2010 hazai rendezvényeinek szervezőit az idei események budapesti záró értekezletén.

A 2000 őszén közösségi kezdeményezésre elindult mozgalomnak Magyarország a kezdetektől tevékeny részese. Az államtitkár elmondta: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a programsorozat második évtizedét az elsőnél is sikeresebbé kívánja tenni ? tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kommunikációs Főosztály.

Fónagy János hangsúlyozta: míg az első évben négy, idén már közel száz település járult hozzá a Mobilitási Hét magyarországi megismertetéséhez, népszerűsítéséhez. Így mind többekhez jut el az eseménysorozat üzenete: érdemes és helyes a környezetkímélő közlekedési módok, a közösségi közlekedés, a kerékpározás vagy akár gyaloglás mellett dönteniük. Az eseménysorozat az évek során számos más közügy érdekében emelt szót az akadálymentesítéstől az egészséges életmódon át a közlekedésbiztonságig.

A záró értekezleten a szaktárca, a Magyar Vöröskereszt, az ÖKO-PACK, a Magyar Kerékpáros Klub és a Budapesti Közlekedési Központ képviselői számoltak be az idei események tapasztalatairól. Fónagy János a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nevében az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap előkészítésében, megrendezésében dolgozó önkormányzatokat és helyi szervezőket méltatta.

Kiemelkedő munkájáért elismerő oklevelet kapott tizenhárom önkormányzat: Békés, Budapest Főváros, Budapest XVII. kerület Rákosmente, Dunaújváros, Eger, Hajdúböszörmény, Kállósemjén, Kazincbarcika, Kecskemét, Szentendre, Szigethalom, Vác és Vásárosnamény. Az államtitkár legjobb szervező díjat és elismerő oklevelet adott át Dévaványa, Gyöngyös, Győr, Nagykálló és Tapolca önkormányzatának. A minisztérium öt helyi szervezőnek legszorgosabb helyi szervező díjat és kerékpárt adományozott.

Szóljon hozzá!