ZETApress

hírportál

Önkéntesek a Galla-pataknál

Környezetvédelmi akció keretében önkéntesek tisztították meg a Tatabányát átszelő Galla-patak menti forgalmas gyalogösvényt. A Szent Borbála Kórház és a Csónakázó-tó közötti átjáró, valamint a patakmeder környékén felgyülemlett hulladékot a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársai gyűjtötték össze ? tudatta Bittner Péter.

Az akcióhoz Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata biztosított eszközöket. Tatabánya lakosai újra tiszta, szemétmenetes területen sétálhatnak keresztül a Szent Borbála Kórházat és a Csónakázó-tavat közvetlenül összekötő ösvényen a Galla-patak mentén. A Provident Komárom?Esztergom Megyei Irodájának 14 munkatársa a szemétgyűjtés mellett ? lehetőségeihez mérten ? a burjánzó gyomnövényzettől is megtisztította a patakmeder egy részét az önkormányzat szakmai útmutatása alapján.

Horváth Tamás, a Provident Pénzügyi Zrt. regionális vezetője hangsúlyozta: ? Akciónk kapcsolódik a Provident országos önkéntes programjához, melynek keretében idén már sok ezer önkéntes munkaórával segítettük a helyi közösségeket. Megyei irodánk munkatársai itt a régióban is vettek részt hasonló akciókban, például segédkeztünk az esztergomi kórház kifestésében, játékokat is gyűjtöttünk gyerekintézményeknek és tevékenykedtünk a visegrádi erdei iskola felújításában is.

Szóljon hozzá!