ZETApress

hírportál

Klíma-őrjárók szombatja

A Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) környezetnevelési-éghajlattudatossági programjának a KLÍMAŐRJÁRAT-nak sajtótájékoztatóval egybekötött záróeseményére és díjátadására került sor ma délelőtt a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium részvételével a Magyar Természettudományi Múzeum Semsey-termében.

A Magyar Természetvédők Szövetsége KLÍMAŐRJÁRAT címmel pályázatot hirdetett 2007. októberétől december végéig, általános és középiskolás diákok részére. A program célja az volt, hogy növelje a diákok ismereteit az energiafelhasználással, az energiahatékonyság és takarékosság lehetőségeivel kapcsolatban, ill. a diákok megismerjék az energiatermelés ártalmas környezeti hatásait, valamint azt, hogy miként lehet fellépni e problémák megszüntetése érdekében.

A résztvevő tanulók tavaly ősszel 8-10 héten keresztül figyelték iskolájuk energia-felhasználásának jellemzőit. A pályázaton résztvevő fiatalok feladata volt, hogy minél több információt gyűjtsenek össze az iskola energiafelhasználásáról és ez alapján pályázatukban javaslatot tegyenek energia-megtakarítási lehetőségekre.

A pályaművek közül a legjobbakat az MTVSZ 14 vidéki tagszervezetéből álló zsűrije választotta ki. Az életkori kategóriáknak megfelelő első 3 helyezettet hívta meg a szövetség a mai díjátadásra. A legjobb csapatok az oklevél és egy kiadványcsomag mellett, egy közös kalandtáborozáson vehetnek részt, a legjobb iskoláknak pedig egy éghajlatváltozásról szóló kiállítás és előadás a jutalma.

Szóljon hozzá!