ZETApress

hírportál

Új Coop Szuper Tiszaszigeten

Új áruházzal bővül Csongrád megye egyik legnagyobb foglalkoztatója, a Coop Szeged Zrt. A több mint 200 millió forintos beruházásból épült új COOP Szuper Áruház, november közepétől korszerű technológiával várja Tiszasziget település vásárlóit.

A Coop Szeged Zrt. az 1999. évi megalapítása óta mindig kiegyensúlyozottan, jövedelmezően működött. A társaság üzleti tevékenységét az elmúlt évekében a folyamatos növekedés jellemezte, évről évre újította fel áruházait. A Coop Üzletlánc fennállásának 15. évfordulóját megkoronázva, holnap nyitják meg az új Coop besorolású, legmagasabb kategóriájú Coop Szuper Áruházat Tiszasziget községben.

Az 1800 fős településen az új áruház nyitásával további öt fővel bővült az eddig hat főt foglalkoztató áruház munkatársainak létszáma. Közel 650 m2 alapterületű új áruház korszerű technológiával ? vonalkód alapú értékesítés és készletnyilvántartás, automata üvegvisszaváltók, törzsvásárlói rendszer, pultba integrált mérleg, stb. ? és megduplázódott árukészlettel fogadja a település vásárlóit.

A több mint 200 millió forintos beruházás megvalósításakor, a környezetvédelemre és energiatakarékosságra is nagy hangsúlyt fektettünk. A hűtőszigeteink nemcsak megszépültek, hanem az energiafelhasználás csökkentése érdekében a mélyhűtő-szigeteket tolóajtós tetővel láttuk el. A nagyméretű fali hűtő regálokokat elhúzhatós ajtókkal zártuk le, és munkára fogtuk a hűtőgépek üzemeltetése során keletkezett úgynevezett hulladék-hőt is. A meleg vizet és a fűtést ennek felhasználásával valamint a levegőből kinyert hővel, hőszivattyúval oldottuk meg ? mondta Kelemen János, a Coop Szeged Zrt. vezérigazgatója.

A cégcsoport kapcsán továbbá elmondta, hogy míg a 15 évvel ezelőtti adózott eredmény 30 millió forint volt, addig ez az elmúlt években 100 millió forint körüli értékre növekedett. ? 2010-es év első háromnegyed éves számításai alapján a cég idei eredménye is meghaladja majd a 100 millió forintot ? tette hozzá a vezérigazgató.

A Coop Szeged Zrt. is alapvető szociális kötelezettségének tekinti a helyi közösségek rendezvényeinek szponzorálását. Minden évben milliókat fordítanak a működési területükön lévő iskolák, óvodák, nyugdíjasklubok és alapítványok támogatásra.

Szóljon hozzá!