ZETApress

hírportál

Faölelés a Normafánál

Több mint hatezer facsemetét szavaztak össze a Facebookon. Összesen 6053 fa ültetését kezdte meg a Pilisi Parkerdő a Facebook Faölelés oldalán összegyűlt rajongók támogatásával ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Az augusztus végén lezárult akció részeként a szponzor a Trilak Festékgyártó, a Lazurán faápolási termék gyártója annyi facsemete ültetését finanszírozta, ahányan a Lazurán Faölelés nap nyári rekordkísérletéhez, azon belül is a Facebook Faölelés oldalához csatlakoztak. A tavasszal indult akciónak külön jelentőséget adott, hogy az idei viharokban Budapesten és környékén rengeteg fa dőlt ki, illetve sérült meg.

Csütörtökön a Normafánál, az Anna-réten, a faölelés júniusban felállított a Magyarországi Rekordszövetség által hitelesített (?Magyar Guiness?) rekordjának helyszínén került a földbe az első facsemete abból a 6053 fából, melyeket a Facebook Faölelés oldalának rajongótábora szavazott össze augusztus végéig. A legtöbb facsemete a II. kerületben, a vitorlázó-repülőtér fölötti részen nevelkedik majd.

A faültetéssel zárult le az a tavasszal indult akció, mely részeként júniusban, a Lazurán Faölelés napon több százan gyűltek össze a Normafánál, és állították fel a feölelés hazai Guiness rekordját. A faölelés nemzetközi mozgalma nem tudományos érvekkel szeretné meggyőzni az embereket a természetvédelem fontosságáról. Követői úgy gondolják, hogy a természet szeretete nélkül, csupán tudományos érvekkel nem lehet érdemi eredményeket elérni a természetvédelembe. A júniusi akciót több civil szervezet is támogatta, köztük a WWF Magyarország és a Magyar Kerékpáros-klub.

A mozgalom támogatóiból alakult az októberre már több mint 6500 tagot számláló Facebook Faölelés oldal közössége. A like-olók itt virtuálisan örökbe is fogadhatják az elültetett facsemetéket. A Trilak Festékgyártó, a Lazurán faápolási termék gyártója, szponzorként korábban azt vállalta, hogy minden, a Faölelés oldalhoz csatlakozó természetvédő után egy-egy facsemete ültetését finanszírozza, lezárva ezzel a tavasszal kezdődött természetvédő akciót.

Szóljon hozzá!