ZETApress

hírportál

Segített a Provident

Felújított tantermek várják hétfőtől az Erdei Iskola diákjait. A Provident Pénzügyi Zrt. pályázatán elnyert összegből megújultak a Dunakanyar Erdei Általános Iskola tantermei és aulája. A vállalat nem csak anyagi forrásokkal támogatta az iskolát, munkatársai maguk is aktívan részt vettek a felújításban.

Az őszi szünet után megújult környezetbe térhetnek vissza a visegrádi Dunakanyar Erdei Általános Iskola növendékei, miután az iskola dolgozói, az önkéntesen jelentkező szülők és a Provident Pénzügyi Zrt. munkatársai közös erővel hozták rendbe az iskola több helyiségét ? tudtuk meg Bittner Pétertől.

A nyolcosztályos általános iskolába, amely kétszer is elnyerte az ökoiskola címet, közel 70 diák jár. Az iskola a Provident társadalmi felelősségvállalás programjának keretében pályázott az anyagok és eszközök beszerzéséhez szükséges forrásokra ? festékeket, ecseteket és egyéb eszközöket vásároltak az elnyert pénzből, aminek köszönhetően megújulhatott 6 tanterem, az aula, a folyosó, valamint az étkező is. Az iskola tíz dolgozója, valamint több szülő mellett a Provident mintegy 15 munkatársa is vett részt a felújításban, ehhez a vállalat több regionális irodájából is érkezett segítség.

Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a gyerekek a tematikus programoknak, foglalkozásoknak köszönhetően környezettudatosságot tanuljanak, majd ezt a szemléletet a mindennapokban is alkalmazni tudják. A mostani felújítás abban segít, hogy kis diákjaink és az oktatók számára is méltó környezetet tudjunk biztosítani ezekhez a foglalkozásokhoz, ezért nagyon örülünk az elnyert támogatásnak ? mondta el Csörsz Katalin az iskola képviseletében.

Vállalatunk nem csak pénzzel és eszközökkel, hanem hagyományosan munkatársaink önkéntes munkájával is támogat gyermek- és ifjúsági oktatási intézményeket, az önkéntes munkavégzéssel járó programjaink többsége kollégáink kezdeményezésre jön létre. Látva a festői környezetet, melyben ezek a gyerekek tanulhatnak, kétségünk sem volt afelől, hogy az Erdei Iskola felújításának is aktív részesei kell, hogy legyünk ? tette hozzá Horváth Tamás, a Provident regionális vezetője.

Szóljon hozzá!