ZETApress

hírportál

Magánpénztár és MSZP

Népszavazást kezdeményez az MSZP, mivel már eddig is határozottan jelezte, hogy nem ért egyet a Fidesz?KDNP kormány azon tervezetével, mely szerint a magán-nyugdíjpénztári megtakarításokra rá akarja tenni a kezét.

Szerintük a 14 hónapos elvonás közel hárommillió ember megtakarítását, magántőkéjét venné el a tulajdonosok megkérdezése nélkül. Sokan ugyanis azzal a félreértéssel közelítenek a magán-nyugdíjpénztárakhoz, hogy azok multinacionális vállalkozások, holott ez közel hárommillió ember magánvagyona, amit egyes cégek kezelnek. Erre a magántőkére akarja rátenni a kezét a Fidesz?KDNP kormány a tulajdonosok megkérdezése nélkül.

A párt a demokratikus értékek és a magánvagyon védelmében népszavazást kezdeményez. A kérdéseket az MSZP három fiatal, magán-nyugdíjpénztári megtakarításokban érintett politikusa tette fel. ? Egyetért-e Ön azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket az állam semmilyen módon, még átmenetileg sem vonhatja el? ? kérdezte Harangozó Tamás elnökségi tag. ? Egyetért-e Ön azzal, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagdíjat törvény nem módosíthatja ? még időlegesen sem ? nyugdíjjárulékra? ? kérdezte Kunhalmi Ágnes elnökségi tag. ? Egyetért-e Ön azzal, hogy az egyének magán-nyugdíjpénztári tagdíjait kizárólag az általuk kiválasztott magánnyugdíjpénztár kezelheti? ? kérdezte Szabadkai Tamás alelnök.

A fenti három kérdést az MSZP már elküldte az OVB számára, hogy mihamarabb népszavazással dönthessenek a nemzet polgárai a saját megtakarításaikról, magánvagyonukról ? tudtuk meg Sajtóosztályuktól.

Szóljon hozzá!