ZETApress

hírportál

Bokréta a VÁCI1-en

Belváros szívének közepén, a Váci utca legforgalmasabb részén egy patinás műemlék épület ad helyet a jövő üzletházának, a VÁCI1-nek. Ez lesz az egyetlen üzletház a belvárosban, mely télen-nyáron, az időjárás viszontagságaitól függetlenül páratlan vásárlási élményt biztosít.

A VÁCI1-et az egyedülálló lokáció, a kiemelkedően szép épület, a legmagasabb szintű kommunikációs tudatosság és az emberközpontú szolgáltatások jellemzik, ezek különböztetik meg a több bevásárlóközponttól ? tudtuk meg Lantai Józseftől, aki a felvételeket is készítette.

Egy évvel az építkezés megkezdése után, elérte a szerkezetkész állapotot az ORCO V. kerületi VÁCI1 nevű, összesen 11 ezer négyzetméteres projektje. A Vörösmarty téren, egykor a tőzsdének helyt adó épületben alakítják ki Budapest új üzletházát, amelynek fejlesztője kedden tartotta az épület bokrétaünnepségét a kivitelezők és a leendő bérlők részvételével. A műemléki épületet Alpár Ignác tervei alapján építették 1911-1915 között, 1933 óta az UNESCO Világörökség része. A VÁCI1 tervezője a világhírű francia építész Christian Biecher.

A VÁCI1 nagyon jó példa arra, hogy a jelenlegi piaci helyzetben is érdemes új fejlesztésbe kezdeni; számos külföldi példa igazolja azt a meggyőződésünket, hogy a belvárosi, felújított klasszikus ingatlanokban kialakított üzletházak jelenthetik a kiutat a válságban lévő kiskereskedelmi piacon. Ezek a helyszínek ugyanis többet kínálnak, mint a külvárosi bevásárlóközpontok, mivel itt az épület kialakítása, hangulata is vonzza a vásárlókat ? hangsúlyozta Jean-Francois Ott, az ORCO Property Group vezérigazgatója.

Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan fejlesztésért vagyok felelős, mint a VÁCI1, amely különleges építészeti megoldásaival, a felújított modern és a klasszikus elemek harmóniájával és egyedülálló bérlői összetételével kiemelkedik a fővárosi retail fejlesztések közül. A jelenlegi gazdasági környezetben az igazolja a projekt sikerességét, hogy a fizetőképes turistaforgalomnak és a helyi lakosoknak köszönhetően a belvárosban kiemelkedő a kiskereskedelmi vásárlóerő. A VÁCI1 ebből a szempontból is egyedinek tekinthető, ami tovább növeli üzleti vonzerejét ? emelte ki Kalapács Kornél, az ORCO magyarországi vezetője.

AVÁCI1 újra életre kelti a régi értékeket, az emberközpontú vásárlás élményét. Az üzletház egyedülálló módon olyan többletszolgáltatásokat nyújt bérlőinek és vásárlóinak, amelyekkel elősegítik, ösztönzik a vásárlást, a látogatók maximális kényelmét és kiszolgálását tartva szem előtt. Ezeket a szolgáltatásokat a fejlesztő az üzemeltetés keretében biztosítja.

Ezek a többletszolgáltatások a teljesség igénye nélkül az alábbiak: első osztályú ügyfélkezelés, díjmentes vásárlási tanácsadás, kedvezményes parkolás VÁCI1 klubtagoknak, díjmentes csomagszállítás a VÁCI1 vásárlói részére. További vásárlói kedvezmények VÁCI1 klubtagoknak: elektronikus forgalomszámláló rendszer, egyedülálló Internetes közösségi támogatás. További extra, gesztusértékű szolgáltatások: díjmentes ruhatár, közösségi terek, díjmentes WlFl hozzáférés, díjmentes mobiltelefon akkumulátortöltő állomások, cipőtisztító gépek.

AVÁCI 1 az első és egyetlen hely Budapesten, amely egyedülálló környezetben, egyedülálló vásárlási élményt nyújt. A VÁCI1 a divat fellegvára, amely helyszínéül szolgál a legnevesebb divattervezőknek, kozmetikai márkáknak, kiegészítőknek és gasztronómiai trendeknek. Az üzletház tökéletesen megfelel Európa magas szintű standardjainak. Az épületben neves divatmárkák, elegáns ékszer- és kiegészítő üzletek találhatóak, és a vásárlás közben pihenni vágyókat hangulatos kávézok, illetve a tetőteraszon egy, az ínyencek igényét is kielégítő étterem várja, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik a Vörösmarty térre és a Váci utcára. A VÁCI1 ért az emberek és a divat nyelvén, nem a fogyasztót, hanem magát az embert látja és szolgálja ki.

A VÁCI1 főbb jellemzői

Közel 80 üzlet, department store jellegű ruházati mágnes-bérlő a kétezer m2-es történelmi terekben, 11 ezer m2 bruttó bérbe adható terület öt szinten, környezettudatos fejlesztés, műemlékvédelem alatt álló épület, az UNESCO Világörökség része.

Az Orco Property Group egy befektető, fejlesztő és vagyonkezelő társaság a Közép-európai ingatlanpiacon és a szállodaiparban. Jelenleg az általuk kezelt vagyon értéke az idei becsült adatok alapján 1,9 milliárd euró. Az Orco Property Group minőségi vásárlói célállomások sorát építi ki újabb és újabb európai fővárosokban, modern újításaival érzékenyen reagál a fogyasztók folyamatosan változó igényeire.

Az ORCO, fenntarthatósági irányelveinek megfelelően, a VÁCI1 épületét a gazdaságosabb energiafelhasználás és a környezettudatos működés szempontjait figyelembe véve tervezte. Az épület műemlékvédelmi örökségét figyelembe véve a fejlesztő harmadik generációs fűtő-hűtő rendszert telepített, amely több mint 25%-kal csökkenti az épület energiafogyasztását a hagyományos energiarendszerekhez képest. A VÁCI1 üzletházhoz hasonlóan a Párizsi Nagyáruház kereskedelmi és az Avenue Gardens lakóingatlan fejlesztés is műemléki jellegű volt.

A VÁCI1 11 ezer m2 bérbe adható területének 60%-a jelenleg már bérlőre talált, a fennmaradó területekre tárgyalásokat folytat a fejlesztő. A VÁCI1 generálkivitelezője a HÉROSZ Zrt., a restaurátori munkákat a Reneszánsz végzi. A tervezett átadás a jövő év őszén várható.

Szóljon hozzá!