ZETApress

hírportál

Pécsi ajándék

Tanulást segítő eszközök a gyógypedagógiai intézménynek. Speciális nevelést-oktatást igénylő ? enyhén, illetve középsúlyosan értelmi fogyatékos, autista, vagy mozgássérült ? gyermekek életkörülményeit javítják azok a berendezési eszközök, melyeket a Provident Pénzügyi Zrt. ajánlott fel az Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménynek ? tudtuk meg Bittner Pétertől.

A pénzügyi vállalat munkatársai játékokkal is kedveskedtek az iskola kicsiny lakóinak. Ma ünnepélyes keretek között vehették át a pécsi Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Speciális Szakiskola és Kollégium kis diákjai azokat a berendezési eszközöket ? székeket, asztalokat, fektetőket és egy mosógépet ?, amelyet a Provident Pénzügyi Zrt. ajánlott fel. Az eszközök az intézmény Hajnóczy utcai egységében tanuló diákok mindennapjaiban nyújtanak majd segítséget.

Az ide kerülő gyermekeknek családias, otthonos légkört szeretnénk biztosítani. A jelenlegi asztalaink és székeink nagyon elhasználódtak az évek során, az átfestett vasvázak sem használati, sem esztétikai szempontból nem alkalmasak már a célra. A mosógép ugyancsak nagy segítséget jelent az életvitel és gondozási ismeretek foglalkozáson. Három éve útjára indítottunk egy programot, amelynek keretében olyan munkákat gyakoroltatunk be a gyerekekkel, amelyeket otthon is el tudnak végezni, mint amilyen a mosást kísérő tevékenységek: teregetés, válogatás is. Ezeket a foglalkozásokat a tanulók nagyon szeretik, és ilyen formában a gyakorlati készségeiket is jól lehet fejleszteni ? mondta Finta Kornélia intézményegység-vezető.

A Provident a bútorokon és a mosógépen kívül további adományokkal bővítette a gyógypedagógiai intézmény eszköztárát. A pénzügyi vállalat regionális munkatársai gyűjtést szerveztek, a befolyt összegből pedig 10 darab lábbal hajtható kismotort és egy gokart autót vásárolnak a gyerekeknek.

Nem ez az első alkalom, hogy segítünk az iskolának, az Őrangyal Program keretében korábban már találkoztunk a gyerekekkel. A székek, asztalok a tanulók mindennapjait segítik, a munkatársaink által összegyűjtött forintokból pedig olyan játékokat vásároltunk, amelyekkel biztos szívesen fognak majd játszani a gyerekek. Jó látni őket örülni, és jó érzés, hogy ebben mi is szerepet vállalhattunk ? mondta Farkas László, a Provident Pénzügyi Zrt. regionális igazgatója.

Szóljon hozzá!