ZETApress

hírportál

MÁTRIX és a vörös-iszap

A MÁTRIX Közhasznú Alapítvány és az Orpheus Állatvédő Egyesület szegedi közhasznú és kiemelkedően közhasznú nonprofit szervezetként pénzbeli adománnyal segítette a vörös-iszap katasztrófa miatt bajba került családokat.

Egy nem várt környezeti katasztrófa bármelyikünk családját elérheti, életünk munkáját teheti tönkre pillanatok alatt. A közös összefogás jegyében, ahogyan csak tudunk, segítsünk együtt. Az újjáépítéshez minden forintra szükség van. Sok kicsi sokra megy!

Az alapítvány és az egyesület vezetői arra kérik a lakosságot, hogy aki teheti, a lehetőségeihez mérten segítsen a Magyar Kármentő Alapon keresztül, amelyet az állam külön erre a célra hozott létre. Belföldi utalásnál a 11794022-22222222, külföldi utalásnál pedig a HU 28117940-2222222222-00000000 számlaszámra lehet az adományra szánt összeget eljuttatni az alap részére. Karitatív szervezetek keresése, emeltdíjas számok tárcsázása mellett ez a legközvetlenebb támogatási mód.

Korábbi tapasztalatok szerint sok esetben sajnos az odanyújtott adományok nem úgy és nem olyan formán jutnak célba, mint azt a támogatók elvárnák? Ezért az egyesület és az alapítvány is a Magyar Kármentő alapba fizette be szabad forintjait. Segítsen Ön is, melyet a bajbajutott családok nevében hálásan köszönünk! ? tudatta a Mátrix Alapítvány és az Orpheus Egyesület.

A B. Braun is segít

Egymillió forintot adományoz a B. Braun cégcsoport vörös iszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére. A multinacionális B. Braun vállalat magyarországi cégcsoportja mintegy 1500 munkatársával a magyar egészségügyi piac egyik meghatározó szereplője.

Az orvosi eszközök fejlesztésével, gyártásával és értékesítésével, és egy országos dialízis-hálózat működtetésével foglalkozó cégcsoport egymillió forint azonnali átutalását kezdeményezi a vörös iszap katasztrófa áldozatainak megsegítésére létrehozott Nemzeti Kármentő Alap javára. Horn Péter elmondta, hogy katasztrófahelyzetben kiemelten fontos a társadalmi összefogás. ? A támogatás soron kívüli átutalása a felelősségteljes vállalati magatartás része, amely cégünk működésének alapja. Bízunk benne, hogy az összefogásnak köszönhetően az iszap-károsult térség helyzete mielőbb megnyugtatóan rendeződhet! ? emelte ki a vezérigazgató.

Szóljon hozzá!