ZETApress

hírportál

KampányBam bringás-reggelivel

A Bringázz a munkába! ? kampány résztvevői is támogatják a vörös-iszapkatasztrófa károsultjait. Tízezer regisztráló, egymillió megtett kilométer, 21 millió forintnyi megspórolt benzinpénz a kampány eddigi mérlege ? tudtuk meg délelőtt a Belvárosban.

A munkába kerékpározóknak a Bam!-nagykövetek ? Hegedűs D. Géza és Scherer Péter Pepe mellett Király Júlia, Németh Juci és Nemjuci zenekar ? osztattak ajándék kakaós csigát 7-től 10 óráig. ? A Bam!-közösség sok fontos társadalmi ügyért kiállt már az elmúlt években, most a vörös-iszapkatasztrófa károsultjain kíván közös erővel segíteni ? mondta Hegedűs D. Géza a Bringázz a munkába! ? kampány sajtótájékoztatóján. A bringás-reggeli résztvevői a Magyar Kerékpáros-klub és a Magyar Vöröskereszt együttműködésének köszönhetően a helyszínen felállított adománygyűjtőbe helyezhették el pénzadományaikat.

A szeptember közepe óta tartó kampányhoz eddig közel tízezren csatlakoztak. Az eltelt időszak alatt a kerékpározók virtuálisan 250-szer megkerülték a Földet, ezzel 23 millió kalóriát (kcal) égettek el (ez kb. 89 ezer kakaós csigának felel meg) és 190 tonna CO2 kibocsátástól kímélték meg a légkört. A versenyre még most sem késő jelentkezni egyéni indulóknak, vagy maximum ötfős csapatoknak, akik vállalják, hogy legalább nyolcszor bringáznak munkába. A kampány október 22-ig tart, így még bárki csatlakozhat, aki értékes nyereményekért szeretne tekerni.

Kérünk, hogy segíts te is mondták! ? az elcsigázott kerekeseknek. A Magyar Kerékpáros-klub a Magyar Vöröskereszttel együttműködve azt kéri, hogy a Bam! ? kampányban résztvevők lehetőségük szerint adományaikkal támogassák a vörös-iszapkatasztrófa károsultjait. Ezt a 1749-es szám felhívásával, vagy a K&H Bank 10405004-00026547-00000000 számlaszámára történő befizetéssel ? közlemény: ISZAP ? tehetik meg. Részletek idekattintva olvashatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Lezárult az őszi Bam! | ZETApress

Szóljon hozzá!