ZETApress

hírportál

Sodexho ajándéknapok

Megszületett az eredmény a Sodexho Pass Hungária Kft. és a GYEA által Sodexho Ajándéknap elnevezésű, a rászoruló családok támogatására kiírt pályázaton. Pénteken Veszprémben, szombaton Nyíregyházán, tegnap pedig Pesterzsébeten ötven-ötven rászoruló család nyerte el a támogatást.

A Sodexho Pass Hungária Kft. a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal (GYEA) közösen országos pályázatot írt ki a rászoruló családok támogatására a helyi önkormányzatok részére. A családok rászorultságát az önkormányzatok határozták meg. A GYEA honlapján jelentkezhettek október 4-e és 26-a között. Összesen 469 pályázat érkezett be a megadott határidőig.

A program keretén belül így a három helyszínen 150 rászoruló családját segíti a Sodexho Pass Hungária Kft. 15 ezer forintértékű Extra ajándékutalvánnyal, melyet családonként kaptak meg a nyertes pályázók. A családokat a Sodexho Pass és a GYEA vitte el bevásárolni a legközelebbi InterSpar üzletbe, ahol az utalványok kizárólag élelmiszerre fordíthatók. A program ideje alatt, míg a szülők bevásároltak, addig a gyerekeket vidéken a művelődési házban, a fővárosban a Korona Irodaházban várták a szervezők egy kis játékos programra, ahol különböző játékokkal, zenés műsorokkal szórakoztatták a kicsiket és nagyokat kakaó és kalács elfogyasztása mellett.

A Sodexho Pass Hungária Kft, mely piacvezető szerepet tölt be az utalvány forgalmazás területén 2006-ban csatlakozott a vállalaton belüli nemzetközi kezdeményezéshez, mivel egyre fontosabbnak tartja, hogy társadalmi szerepvállalását erősítve segítse a rászoruló, éhező gyermekeket és ennek fontosságára felhívja partnerei figyelmét is. A STOP Hunger program keretein belül a Sodexho Pass Hungária Kft. kezdetektől a Gyermekétkeztetési Alapítványt (GYEA) támogatja, mellyel együtt próbál küzdeni az éhezés ellen.

Idén is segíti az Alapítványt mind pénzügyi adományokkal, mind önkéntes munkával. Ezen felül idén az Alapítvánnyal közösen egy új kezdeményezést is indított, Sodexho Ajándék Nap elnevezéssel. Nemcsak maga a Sodexho Pass Hungária Kft., hanem a vállalat dolgozói is tevékenyen részt vesznek a társadalmi felelősségvállalásban, így a munkatársak önkéntes felajánlása is elősegítette az új program megvalósítását. Bővebb információk honlapjukon is megtalálhatók.

Sodexho Alliance

A vállalatot Pierre Bellon alapította 1966-ban. Napjainkban a Sodexho Alliance a világ nyolcvan országában, 28 ezer-háromszáz üzleti egységben több mint 332 ezer alkalmazottat foglalkoztat és évi 12 milliárd-nyolcszázmillió eurót meghaladó forgalmat bonyolít le. A vállalatcsoport két fő tevékenységi iránya: szolgáltatási utalványok és kártyák, valamint étkeztetési és menedzsment szolgáltatások köre.

Sodexho Pass Hungária Kft.

A Sodexho Pass International jelenleg harminc országban több mint háromezer-száz alkalmazottal dolgozik. A Sodexho Pass Hungária Kft. 1993-ban alakult és 14 éves szakmai tapasztalatát felhasználva a béren kívüli juttatások szakértőjévé vált. A Sodexho Pass utalványok széleskörű felhasználhatóságának köszönhetően még fontosabb részévé válik a cégek motivációs rendszerének, mellyel a munkavállalói elkötelezettség növelhető. Az utalványok használata a cégek számára akár ötven százalékos bér költségmegtakarítást is jelenthet és az utalványok könnyedén beilleszthetőek a vállalat Cafeteria rendszerébe. A kibocsátott utalványok névértéke tavaly 44 milliárd forint volt, míg idén ez több mint ötvenmilliárd Ft.

Partnereik száma több mint 18 ezer. Utalványaikat közel 930 ezer felhasználó 62 ezer elfogadó helyen válthatja be országszerte. A forgalmazott utalványaik típusai: Enni-Kék étkezési utalvány, Melegétel utalvány, Extra ajándékutalvány, Iskolakezdési támogatás utalvány, Kultúra utalvány, Internet utalvány. Az utalványok forgalmazása mellett a cég Cafeteria szolgáltatást is nyújt partnereinek. A Sodexho Pass szolgáltatásait folyamatosan fejleszti annak érdekében, hogy partnerei igényeit minél jobban tudja kiszolgálni. A Sodexho Pass Hungária Kft. a kibocsátott utalványok névértéke alapján itthon piacvezető az Enni-Kék étkezési utalvány, az Iskolakezdési támogatás utalvány, a Kultúra utalvány és az Internet utalvány forgalmazásában.

Sodexho Magyarország Kft.

A Sodexho Magyarország Kft. a világ vezető szolgáltató csoportjának, a Sodexho Alliance-nak a tagjaként Integrált Facility Management keretében emberekhez, épületekhez kötődő és üzletmenetet támogató szolgáltatásokat nyújt. A Sodexho Magyarország 1993-tól napjainkra dinamikus fejlődése révén, a hazai szolgáltatási piac egyik vezető szereplőjévé vált. 2200 munkavállalónk közel 115 termeléssel is foglalkozó egységünkben, további hétszázat meghaladó szolgáltatási ponton, valamennyi megye több mint hetven településén végeznek felelősségteljes munkát. A társaság árbevétele az idén zárult gazdasági évben megközelítette a 11 milliárd forintot.

2004. novemberétől társaságunk jelentősen kibővítette étkeztetési tevékenységét. Integrált Facility Managementünk több ingatlanban nyújt olyan támogató szolgáltatásokat, melyek lehetővé teszik, hogy ügyfeleink maximálisan fő tevékenységükre összpontosítsanak. Bővebb információért az érdeklődők ide is fordulhatnak bizalommal.

Szóljon hozzá!