ZETApress

hírportál

Tízmilliós adományok

Az Euronics és a Baptista Szeretetszolgálat közösen nyújt támogatást a tragédia sújtotta családoknak. Az Euronics Műszaki Áruházlánc és a Magyar Baptista Szeretetszolgálat összefogott, hogy közös erővel segítsenek a vörös iszap-katasztrófa károsultjainak, követendő példát mutatva a hazai vállalatok számára.

Az ötmilliós műszaki cikk és 2,5 millió forint összegű bútor támogatás segítségével 50 bajba jutott család kezdhet új életet a vészhelyzet elmúltával. Ezen kívül vegyvédelmi ruha és huszonkétezer liter ásványvíz is átadásra kerül.

Az ország egyik meghatározó vállalatcsoportja, a veszprémi székhelyű Vöröskő Kft, az Euronics Műszaki Áruházlánc egyik tulajdonosa azonnali támogatást nyújt a tragédia sújtotta falvak számára, ezzel vállal részt az érintett települések újjáépítésében. A műszaki áruházlánc a Magyar Baptista Szeretetszolgálattal összefogva Kolontáron és Devecserben összesen ötmillió forint értékű műszaki cikk vásárlási utalványt és 2,5 millió forint értékű bútor utalványt nyújt át azoknak a leginkább rászoruló családoknak, akiknek otthonuk újjáépítésére, háztartásuk újra felszerelésére lesz szükség, családonként 150 ezer forintértékben. Hűtő, mosógép, fagyasztó, porszívó, tűzhely és bútor ? ma még a kármentesítésen van a hangsúly, de hamarosan ezeken az eszközökön is múlik, hogy a szerencsétlenül járt családok emberhez méltó körülmények között újrakezdhessék életüket a katasztrófa sújtotta régióban.

Fazekas Zsolt, és Dr. Fazekas Péter az Euronics ? Vöröskő Kft. tulajdonosai a helyszínen elmondták: ? A térség meghatározó gazdasági szereplőjeként szeretnénk példát mutatni a hazai vállalatoknak azzal, hogy a vörös iszap-katasztrófa károsultjainak a rendelkezésre álló eszközeinkkel azonnali segítséget nyújtunk. A 7,5 milliós adomány mellett rendkívüli és azonnali segítségként huszonkettőezer liter palackozott ásványvizet is eljuttatunk a bajba jutott településekre. További egymillió forint értékben olyan vegyvédelmi védőruha eljuttatását vállaltuk, ami most leginkább biztosítja a kármentesítők munkáját.

A Euronics?Vöröskő Kft.

A Vöröskő Kft. 1989-ben alakult meg Balatonfüreden, ahol az első üzletét is nyitotta a társaság. A cég folyamatosan fejlődött, az éves forgalom néhány esztendő leforgása alatt már milliárdos nagyságrendűre nőtt. 1994-ben a Vöröskő Kft. átlépte Veszprém megye határát és további üzleteket nyitott, elsősorban a megyeszékhelyeken és közepes nagyságú városokban.

A hódmezővásárhelyi Bravotech és a veszprémi Vöröskő Kft. által 2001-ben létrehozott Euronics Magyarország kilenc éve csatlakozott a 28 országban több mint tízezer boltot ellátó Euronics International (EI) Ltd. nemzetközi beszerzési társuláshoz. A két, továbbra is független kereskedelmi vállalkozás azért fogott össze, mert világossá vált: csak szövetségben és az Euronics International beszerzési támogatásával tarthatják meg vezető szerepüket a multinacionális vállalatokkal szemben. Jelenleg az Euronics Műszaki Áruházlánc országszerte 126 üzletet működtet. További információ idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!