ZETApress

hírportál

Hódmezővásárhelyen a BKF

Hódmezővásárhelyen, több száz érdeklődő előtt tartottak sajtótájékoztató annak kapcsán, 2011 őszétől a dél-alföldi városban is indít képzéseket a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF).

Az idén 10 éves BKF és a város önkormányzata tavasszal kezdte meg a tárgyalásokat, ennek eredményeként a 2011/2012-es tanévben négy alapszakon és több felsőfokú szakképzési szakon indulhat meg a képzés Hódmezővásárhelyen.

A főiskola turizmus-vendéglátás, kereskedelem és marketing, fotográfia és kézműves alapszakokat hirdet meg az első évben, valamint felsőfokú szakképzési szakokat: idegenforgalmi-, reklámszervező- és vendéglátó szakmenedzsert. ? A térségben nincs turizmusoktatás, pedig a régiónak fontos lenne ez az üzletág, emellett Hódmezővásárhely olyan kézműves hagyományokkal rendelkezik, melyek szervesen illeszkednek a mi művészeti elképzeléseinkbe. A fotográfia fontos alapművészeti ág, nagy érdeklődést várunk tőle, a kereskedelem és marketing a turizmussal együtt munkaerő-piaci szempontból jól tud reagálni a térségi igényekre ? indokolta meg Dr. Vass László a BKF szakmai döntéseit.

A képzések helyszínéül a Városháztéren álló korábbi szakorvosi rendelőintézetet szolgál majd, amelyet a város és a BKF az oktatás kívánalmainak megfelelően újít fel, így a leendő hallgatók a városközpontban, egy az igényekhez szabott épületben kezdhetik majd meg tanulmányaikat. ? Munkaadóként is megjelenünk a városban, a tanulmányi és a kiszolgáló személyzetet helyi munkaerővel szeretnénk megoldani, valamint keressük azokat a kollégákat, akiket a képzésbe is be tudunk vonni. Kiváló kézművesekkel dolgozhatunk együtt, akik át tudják adni azokat a tradíciókat, melyeknek megőrzésével a nemzeti kultúra megóvásához is hozzájárulunk. Emellett a város regionális szerepét is erősíthetjük, szeretnénk nyitni Erdély és az Újvidék felé ? mondta Dr. Vass László a közeli célokról.

A főiskola hosszabb távon szeretné továbbfejleszteni a felsőoktatást Hódmezővásárhelyen, most elsődleges, hogy a helyi középiskolákkal, intézményekkel, vállalkozókkal szoros együttműködést kialakítva felmérje milyen szakemberekre, képzésekre lesz igény a jövőben, hogy ennek megfelelően alakíthassa a képzési kínálatot. A sajtótájékoztatón jelen lévő iskolaigazgatókkal és az érdeklődő középiskolásokkal Dr. Vass László hosszas párbeszédet folytatott a képzések nyújtotta lehetőségekről.

Az oktatás 2011 ősszén kezdődik, a BKF készen áll arra, hogy a négy alapszakon és a három felsőfokú szakképzésen akár 250 hallgatót is tudjon fogadni az első félévben. A BKF hódmezővásárhelyi indulásához kapcsolódik a főiskola és a város által meghirdetett Kreatív és Üzleti Gondolkodás Verseny.

A versenyre a középiskolák 9-13. osztályos tanulói nevezhetnek kis csoportokban akár az ország határain túlról is. A feladat Hódmezővásárhely turisztikai nevezettességeinek népszerűsítésére. A kétfordulós versenyre a nevezési lapot innen lehet letölteni, a versennyel kapcsolatos információk ugyanitt megtalálhatóak.

A 2001-ben alapított főiskola rektora: Dr. Vass László. Karai: Heller Farkas Turisztikai és Gazdasági Kar, dékán: Dr. Lengyel Márton és a Kommunikációs és Művészeti Kar, dékán: Dr. Kepes András. A hallgatók száma: mintegy 6200 fő, képzési területük: kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet ? tudtuk meg Szalai Tamástól.

Szóljon hozzá!