ZETApress

hírportál

TI és a bürokrácia

A kormány javaslatokat vár, hogyan csökkentse a bürokráciát. Cséfalvay Zoltán államtitkár a Transparency International vállalati támogatóival találkozott.

A Transparency International Magyarország (TI) vállalati támogatóival tartott megbeszélést Cséfalvay Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára. Az egyeztetésen az államtitkár bemutatta a kormány főbb elképzeléseit arról, hogy véleményük szerint miként javítható Magyarország versenyképessége és érdemi együttműködést javasolt a kormányzati és az üzleti szektor között.

Elképzelésük szerint egy kicsi, de hatékony államot kell működtetni és enyhíteni kell a vállalkozások adminisztratív terhein. A jó üzleti környezet megteremtésének feltétele a korrupció elleni hatékony fellépés, amelyhez kérték a Transparency International szakértőinek és partnereinek támogatását is. A korrupcióellenes szervezet vállalati támogatói konkrét javaslatokat mutattak be, miként teremthetnek egy kiszámíthatóbb jogi környezetet az üzleti szféra számára. A jelenlévők a tiszta verseny feltételének jelölték meg azt is, hogy a felügyelő hatóságok ne éljenek vissza törvényi jogosítványaikkal, tevékenységük kizárólag az igazságos, jogszerű és etikus üzleti magatartásokat ösztönözze.

A Transparency International Magyarország Vállalati Támogatói Fórumának (CSF) tagjai olyan vállalatok, amelyek elkötelezettek az átláthatóság és az etikus üzleti magatartás elvei iránt. A CSF tagjai rendszeresen találkoznak a diplomácia és a politikai szféra döntéshozóival, hogy a magyarországi üzleti környezet szabályozásában változtatásokat kezdeményezzenek és egy hatékony korrupció elleni fellépést sürgessenek.

Szóljon hozzá!