ZETApress

hírportál

Ismét Kutatók Éjszakája Szegeden

Ismét megrendezésre kerül a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat ma Szegeden. mely az idén 14 helyszínen várja a szegedi érdeklődőket. A szervezők idén is több színes és érdekes programmal készültek a tudományos munkák iránt érdeklődő fiatalok és felnőttek számára ? tudtuk meg sajtósaiktól.

Egy kis ízelítő az éjszakába nyúló programokból: Éjszakai kalandtúra a Füvészkertben: a látogatókat a kert zugaiban elrejtett állomáshelyeken várják a SZTE Füvészkertjében. Csillag party ? éjszaka a csillagászokkal: kiselőadások, csillagászati megfigyelések távcsövekkel a SZTE Csillagvizsgálójában.

Fény és élet ? Színek és fények az élővilágban: a kísérleti bemutatók és előadások a fény élővilágban betöltött szerepéről. Barangolás nagyon meleg és nagyon hideg tájakon: a kísérletes előadás a körülöttünk lévő természeti és technikai jelenségek, az anyagok tulajdonságainak hőmérsékletfüggését mutatja be.

Egészséget Védő Nő: Az vagy, amit megeszel!? ? táplálkozási piramis építése; egészséges táplálkozás totó; tápanyagtáblázat használata, stb. A növényvilág ragadozói; a húsevő növények: az előadás során bemutatják a növények egyik legkülönlegesebb csoportját, az érdeklődők megismerhetik, ezen növények életmódjait, élőhelyeit, vadászmódszereit.

Lesz még, sudoku verseny, életmód tanácsadás, érdekes kísérletek és sok már program, ahol minden korosztály megtalálja a számára legérdekesebbet. A rendezvény nyitott és ingyenes, minden szegedi érdeklődőt szeretettel várnak a SZTE kutatói, oktatói. További információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!