ZETApress

hírportál

Megint Bringázz a munkába!

Ősszel Bam! Nagykövetek is segítik a kerékpározás népszerűsítését. A Bringázz a munkába! ? kampány 2007-es indulása óta több tízezer közlekedőt vett rá, hogy a környezetbarát közlekedés jegyében autóját kerékpárra cserélve bringázzon a munkába.

A 2010-es őszi kampány újdonságaként Hegedűs D. Géza Bam! Nagykövetként segíti a kerékpározás népszerűsítését. A Magyar Kerékpárosklub emellett a korábbi népszerűsítő tevékenysége elismeréseképpen Bam! Nagyköveti kinevezést adományoz Hajós Andrásnak, Király Júliának, Németh Jucinak, Novák Péternek, Ónodi Eszternek, Péterfy Borinak, valamint Scherer Péternek és Till Attilának.

A Bringázz a munkába! ? kampány idén szeptember 16-tól október 22-ig tart, ebben az időszakban kell a Bam.hu oldalon regisztrálóknak minimum 8 alkalommal, bringával tekerni munkába az értékes ajándékokért ? tudtuk meg a délutáni vígszínházi sajtótájékoztatón.

Az évente két alkalommal megrendezett, mára országosan ismert és közkedvelt Bringázz a munkába! ? kampányoknak fontos szerepük van abban, hogy évről évre egyre többen választják a kerékpárt közlekedési eszköznek. A Bringázz a munkába! ? kampány hosszú távú célja, hogy a kampányidőszakokon kívül is növekedjen a kerekpáros közlekedési kedv. Ennek érdekében a 2010-es őszi kampány a civil aktivitásra helyezi a hangsúlyt, üzenete: Vedd Rá a kollégáidat, hogy ők is bringázzanak a munkába! Tavasszal 8200-an teljesítették a minimum 8 tekerést az adott időszak alatt és ezzel 630 tonna szén-dioxid kibocsátásától kímélték meg a légkört.

Az idei kampány egyik újdonságaként Bam! Nagykövetek is segítik a kerékpározás népszerűsítését. A Bam! Nagykövet cím birtokosa az adott kampányidőszak hivatalos képviselőjeként részt vesz a Bam! rendezvényein és feladata legjobb tudása szerint népszerűsíteni a kampány célkitűzését, emellett jogosult nyilatkozni a Bam! eseményeiről is.

Magyarország legnagyobb színháza, a Vígszínház szintén teljes mellszélességgel támogatja a kampányt. A szombati nyíltnapra készülő Víg nemcsak nyitott színház, hanem környezetbarát is, mely a kultúra közvetítése mellett ugyanakkora hangsúlyt fektet a környezettudatos életmód népszerűsítésére is.

Másik idei újdonság, hogy minden a Bam.hu oldalon regisztráló csapat külön Facebook rajongói oldalt indíthat, amelyen a csapattagok kerékpáros élményeiket tehetik közzé. Az október 22-ig a legtöbb rajongót begyűjtő Bam! csapat a népszerűségen kívül értékes jutalomban is részesül! A Bam! kampány részletei idekattintva találhatók, s ugyanitt lehet regisztrálni is.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Bringázz és vonatozz munkába! | ZETApress

Szóljon hozzá!