ZETApress

hírportál

Heckerekről a Városligetben

Nemzetközi konferenciává nőtte ki magát a 2010-es Hacktivity. Szeptember 18-19-én kerül sor a Hacktivity 2010 konferenciára a Dürer kertben – tudtuk meg délelőtt a helyszíni sajtótájékoztatón, ahol Lantai József fényképezett.

Kelet-Közép-Európa legnagyobb hackerkonferenciájára az eddigi regisztrációk alapján akár 1024 fő is érkezhet, köztük sok külföldi, mivel idén először az előadásokat folyamatos szinkrontolmácsolás kíséri.

Két nap, 28 előadás, 2 workshop, 3 tréning, egy kerekasztal vita, Wargame, Capture the Flag, Hack the Vendor játékok százezer forintos nyereményekkel, Wall of the Sheep, Hardver workshop Mitch Altman-nal, egész nap sör, hot-dog, pizza, jó beszélgetések, falmászás és este fergeteges buli. Körülbelül így lehetne leírni egy mondatban a legrégebbi hazai független IT biztonsági rendezvény 2010-es évi programját.

Az esemény túlzás nélkül rendkívül sokszínű lesz. A szombati keynote speker nem más, mint Bruce Schenier Amerikából, aki a világ egyik leghíresebb IT-biztonsági szakértője. Bruce reggel nyitóelőadást tart, majd a nap végét is ő zárja azon a könyvbemutatón, ahol dedikálja HVG Kiadó és a Kancellár.hu Zrt. közös gondozásában magyarul is megjelent Schneier on Security című könyvét. Vasárnapi keynote speakerünk FX Lindner, a Hogyan Lopjunk Kontinenst hacker kultuszkönyv társszerzője, aki 2001-ben elsőként írt Cisco IOS Exploit-ot a világon.

Feltűnik ismét a színen Alexander Kornbrust Oracle guru, és új vírusszakértő Robert Lipovski is ideérkezik az ESET laborból, Pozsonyból. Idén a jogi előadók egy egész szekciót kitesznek, és 3 előadás erejéig bepillanthatunk az informatika hőskorába is. Téma lesz idén a wifi hotspot ?használat?, az IT SEC Compliance, a password cracking és az egghunting is. Két workshop is színesíti a szakmai programot, ahol a szimpla prezentáció helyett az előadók által bemutatott technikák laptopokon azonnal kipróbálhatók lesznek.

Az előtérben mindeközben játszhatnak a kihívásokra vágyó résztvevők egyénileg és csapatokban is. Újra lesz Wargame, azaz betörési teszt gyakorlat, különböző nehézségű pályákból összeállítva. A tavaly nagy sikerű Hack The Vendor játék is folytatódik újabb gyártókkal a ringben. A játék lényege, hogy szponzori felajánlások jóvoltából a résztvevőknek lehetőségük van egy vagy több információbiztonsági terméket tesztelni, vagyis legális keretek között a helyszínen feltörni.

A cél, hogy nem megszokott módon hívjuk fel a szakértők figyelmét a gyártók valamely termékére, és persze a szerencsés hacker tehetségére. Ráadásul a jutalom sem marad el, mindkét játékunknak százezer forintos főnyereménye lesz! Idén először új csapatjátékkal is előrukkolunk! A ?Capture the Flag? alapkoncepciója talán ismert, a feladatra jelentkező 2-4 fős céges csapatoknak tíz órájuk lesz távolról megszerezni az irányítást néhány a gyakorlatban sűrűn előforduló, sebezhető konfigurációjú számítógép fölött. A nyertes a tárgynyereményen túl a Check Point Vándor-díját is hazaviheti.

És még mindig nincs vége a különleges programoknak, ugyanis egy nyugis sarokban hardver workshopot tart Mitch Altman! Mitch, akit bátran nevezhetünk hardver hackernek, San Francisco-ból érkezik félelmetes elektronikai tudásával és eszközeivel, hogy a résztvevőkkel közösen forrasszon össze és hívjon életre különleges informatikai eszközöket.

A kiállítók is készülnek játékokkal, a HP-től Notebook-ot lehet nyerni, a Symantec-től pedig vírusvédelmet. Persze nem maradhat el a szokásos kikapcsolódás és buli sem, a kancellar.hu mászó-fallal készül, este pedig ismét lesz Balabit kontinens party-italtúrával és rock-koncertekkel.

A rendezvény gyémánt szponzorációját idén a NOREG Információvédelmi Kft. vállalta. ? Cégünk, az információbiztonsággal foglalkozó Noreg Kft. már közel 12 éves tapasztalattal rendelkezik többek között sérülékenység-vizsgálat, behatolás-védelem és etikus hackelés területeken. Ügyfeleink között megtalálhatók a legnagyobb pénzügyi szervezetek, telco és ipari vállalatok, akik nap mint nap szembesülnek a legújabb biztonsági fenyegetésekkel.

Ezért fontos számunkra, hogy szakembereink mindig egy lépéssel a legújabb fenyegetések előtt járjanak, hogy folyamatosan részt vegyünk a szakmai továbbképzéseken és konferenciákon. Az idei évben támogatóként szerepelünk a Hacktivity konferencián, reméljük, a szakmai eszmecserék hozzájárulnak ahhoz, hogy szolgáltatásainkat továbbra is a legmagasabb színvonalon tartsuk ? mondta Dr. Kőrös Zsolt, a Noreg Kft. ügyvezető igazgatója.

Aranyszponzoraink a HP és Kancellár.hu Zrt. Ezüst fokozató támogatóink az ESET és a Balabit IT Security. Bronz fokozatú támogatóink az ASC, a Check Point, a CA, a CISCO, az E-group, a Filtermax, a Formula Mérnökiroda, az Ironport, a Symantec, a Synergon, a T-Systems, és az RRC. A biztonságos wifi infrastruktúrát a helyszínen a Biztribútor biztosítja, a technikai támogatónk pedig a SilentSignal. További információk és elő-regisztráció szeptember 5-ig weboldalukon, illetve folyamatos információkat kapunk a Facebook Hacktivity rajongói oldalán.

Szóljon hozzá!