ZETApress

hírportál

Járatsűrítés az Úszó Eb idején

A Magyar Úszó Szövetség augusztus 4-e és 15-e között rendezi meg a margitszigeti Hajós Alfréd Uszodában az Úszó Európa-bajnokságot, ezért ebben az időszakban a BKV sűríti a szigetre közlekedő autóbusz járatait ? tudtuk meg sajtóközleményükből.

2009 augusztusa óta zajlik a Margit híd teljes körű rekonstrukciója, emiatt a hídon a 4-es és 6-os villamosok és az autóbuszok folyamatosan közlekednek, de a Margitsziget megállóhelyen nem állnak meg. A sziget ebből az irányból csak gyalogosan közelíthető meg. A Margitsziget közösségi közlekedéssel történő kiszolgálása az Árpád hídon keresztül zajlik.

A 26-os autóbuszok az Árpád híd metróállomástól Margitsziget, Centenáriumi emlékműig közlekednek. Közép- és Észak-Buda felől a 134-es autóbusz vonalán is elérhető a sziget, amely Békásmegyer Újmegyeri tér ? Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik. Az Úszó EB versenyei alatt a BKV sűrítve közlekedteti a Margitszigetre közlekedő autóbuszait a várható nagy utasforgalomra tekintettel.

A Margitsziget elérhető a BKV hajójáratával is, amelynek menetrendje a BKV honlapján megtekinthető. Az Úszó EB ideje alatt a sportolókat és a sportdiplomatákat is a BKV szállítja különjárati autóbuszokkal. Ezeket a céljáratokat csak az Úszó Eb vendégei vehetik igénybe.

Az ingyenes buszok a Hotel Hélia elől indulnak augusztus 3-a és 8-a között óránként ? egészkor a Hélia elől, félkor vissza az uszodától ?, később sűrűbben. A buszok megállnak a Szállodák megállónál is. Sajnos, a BKV-szerződés nem teszi lehetővé, hogy az akkreditációs kártyákat jegyként használják a tömegközlekedésben.

BKV-val olcsón és gyorsan a Formula?1-re

A BKV Zrt. idén is segít az érdeklődőknek eljutni a Hungaroringre. A közlekedési társaság a verseny ideje alatt ? péntektől vasárnapig ? az Örs vezér teréről a Gödöllői HÉV-vel, az Árpád hídtól pedig autóbuszokkal biztosítja a versenyre kilátogatók közlekedését.

A pálya a Gödöllőig közlekedő HÉV szerelvényekkel érhető el, amelyek azonban nem állnak meg a Hungaroring megállóhelyen. Szilasliget megállóhelytől gyalogosan, Mogyoródtól buszjárattal közelíthető meg a verseny helyszíne. A Gödöllői HÉV-szerelvények a megszokott menetrend szerint, de megduplázott kocsi-számmal közlekednek, hogy minél kényelmesebb utazást tudjanak biztosítani. A Cinkotára és Csömörre közlekedő HÉV-vel a Formula?1-es pálya nem érhető el.

A 25. Magyar Nagydíj ideje alatt Mogyoród HÉV állomásig kiegészítő jegy vásárlása nélkül utazhatnak azok, akik az adott napra érvényes 24 és 72 órás jeggyel, vagy Budapest kártyával rendelkeznek. Az Árpád hídról az autóversenyre induló közvetlen buszjáratok az érvényes pályabelépővel rendelkezők számára ingyenesek. Jó utazást, jó szórakozást kíván a BKV Zrt.

Szóljon hozzá!