ZETApress

hírportál

Pótfelvételi az SZTE tíz karán

Nem kell csüggednie annak, aki a július 22-i vonalhúzáskor azzal szembesült: nem jutott be arra a képzésre, amelyet korábban megjelölt! ? tudtuk meg Keczer Gabriellától, az SZTE szóvivőjétől.

A Szegedi Tudományegyetem tíz kara számos szakon kínál pótfelvételi lehetőséget azok számára, akik most nem nyertek felvételt egy felsőoktatási intézménybe sem, vagy nem is nyújtottak be jelentkezést.

Alapképzésre lehet még jelentkezni az Állam- és Jogtudományi, a Bölcsészettudományi, az Egészségtudományi és Szociális Képzési, a Gazdaságtudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, a Mérnöki, a Mezőgazdasági, a Természettudományi és Informatikai Karokra. Mesterképzésre hirdet pótfelvételit az Állam- és Jogtudományi, a Bölcsészettudományi, a Gazdaságtudományi, a Juhász Gyula Pedagógusképző, a Mérnöki és a Természettudományi és Informatikai Kar.

Osztatlan képzésre várnak még jelentkezőket az Állam- és Jogtudományi, az Általános Orvostudományi és a Gyógyszerésztudományi Karra. Felsőfokú szakképzésre hirdetett meg pótfelvételit a Juhász Gyula Pedagógusképző és a Mezőgazdasági Kar. A Fogorvos-tudományi Kar és a Zeneművészeti Kar nem hirdet pótfelvételit, mert kapacitásuk a normál eljárásban feltöltődött.

A pótfelvételi eljárásban jelentkező csak egy felsőoktatási intézmény egy képzésére adhat be jelentkezési kérelmet. (Ha az intézmény adott szakán és képzési formájában államilag támogatott és költségtérítéses finanszírozási formát is meghirdeti az intézmény, akkor mindkét finanszírozási forma megjelölhető, egy jelentkezésnek számít.)

Jelentkezési lapot a karok tanulmányi osztályán kell igényelni és az Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf: 220. címre kell beküldeni. A felvételi kérelem postára adásának határideje augusztus 10-e. Jelentkezni elektronikusan is lehet, a Felvi.hu portálon.

Az e-felvételi szolgáltatás keretében jelentkezők hitelesítő adatlapjainak beküldési határideje az Oktatási Hivatalba augusztus 12-e. Az eljárás eredményeinek jóváhagyása augusztus 27-én történik. További információk az SZTE Pótfelvételi oldalán találhatók.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Tanévnyitó Szegeden | ZETApress

Szóljon hozzá!