ZETApress

hírportál

Gyűjtés árvízkárosultaknak

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület az Auchan Áruházak segítségével árvízkárosultak javára szervez adománygyűjtést ? tudtuk meg sajtósaiktól. A non-profit szervezet ma és holnap a legtöbb Auchan hipermarketben várja a lakossági felajánlásokat.

Az Élelmiszerbank az összegyűjtött adományokat árvíz sújtotta települések önkormányzatai segítségével juttatja el a rászoruló családoknak. Az árvíz sokezer ember életét tette tönkre az érintett régiókban, és a problémák az áradás levonulásával sem szűntek meg, a szegénység még hosszú ideig jelen lesz az árvíz sújtotta településeken. Még sokáig szükség lesz segélyezésre, amelyben az Élelmiszerbank is részt kíván venni, ennek érdekében adományozásra szánt készleteit maximálisan próbálja megnövelni.

Az Egyesület ma 14 és 19 óra között, illetve holnap 10 és 18 óra között lakossági adománygyűjtést szervez az Auchan hipermarketekben. Az áruházakban hangosbemondón keresztül hívják fel a vásárlók figyelmét az akcióra. A vásárlók a pénztárak mögött elhelyezett gyűjtőpontokon adhatják át a felajánlott adományaikat, amelyeket az Élelmiszerbank partnerszervezetein, elsősorban az érintett települések önkormányzatain keresztül juttat el a rászorulóknak.

Az Auchan Magyarország Kft.

Magyarországon az Auchan Csoport 1996. óta van jelen. Első áruházát 1998-ban Budaörsön nyitotta meg, és mára 12 áruházat működtet. Az Auchan gazdasági küldetését nem csupán üzleti vállalkozásnak, hanem társadalmi felelősségnek is tekinti. Bár az Auchan évente több tíz millió forinttal támogat különféle nemes kezdeményezéseket, számára a társadalmilag felelős vállalati magatartás többet jelent a szponzorációnál, jótékonysági tevékenységnél.

A társadalmi felelősség az Auchan értékrendszerében elkötelezettséget jelent, nevezetesen annak a biztosítását, hogy a vállalat úgy növelje bevételeit, hogy azok a munkavállalók, bevásárlók, beszállítók, természeti környezet, helyi közösség és a széles társadalom fejlődését egyaránt szolgálják.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Az egyesület 2005 óta működik. Alapítása óta több mint 12 ezer tonna élelmiszert osztott szét 450 karitatív és civil szervezeten, illetve önkormányzaton keresztül több mint 300 ezer rászorulónak, összesen 2,5 milliárd forintértékben.

Szóljon hozzá!