ZETApress

hírportál

Segélyek telefonon

Már több mint félmillióan hívták a Nemzeti Segélyvonalat. Még a cunamikor sem adakoztak ennyien! Nemzeti szolidaritásból majdnem jelesre vizsgáztunk, mert sem a cunami, sem a haiti földrengés idején nem adakoztak annyian telefonon, mint most!

A 1752-es Nemzeti Segélyvonalat 20 nap alatt már 525 ezren hívták. A 250 forint összegű emelt-díjas hívásokkal összegyűlő adományokat a Nemzeti Segélyvonal mögött álló öt legnagyobb magyarországi karitatív szervezet már az elmúlt napokban elkezdte továbbítani az ár- és belvíz-károsultakhoz ? tudtuk meg sajtósaiktól.

A 1752-es telefonszám hívásával összegyűlt több mint 120 millió forint gyors átadását előre kötött szerződések teszik lehetővé, a Nemzeti Segélyvonal a hívások fedezetével ugyanis lehívja az OTP Bank által nyújtott speciális hitelt ? megelőlegezve a károsultaknak így a telefonszolgáltatóktól csak hetek múlva beérkező emelt-díjas hívások összegét.

A több mint félmillió hívás különösen értékelendő akkor, ha tudjuk: a Vodafone, a Telenor és a UPC nem szolgálja ki a 1752-es Nemzeti Segélyvonalat ? azaz az összes hívás a Telekom és az Invitel hálózatából érkezett. A három telefonszolgáltató távolmaradása a Nemzeti Segélyvonaltól óvatos becslés szerint is 300 ezer kárba veszett hívás (mintegy 75 millió forint) elvesztését jelenti.

A 1752-es számot kiszolgáló két telefontársaság néhány forintos rendszerhasználati díjat számol fel e telefonos adománygyűjtés után ? a távol-maradók viszont azt hangoztatják: a saját adományvonalukon gyűjtött pénzadományokat ilyen költség nem terheli. Akkor számoljunk csak, mi lenne a jobb?!

A Nemzeti Segélyvonal honlapjának főoldalán bármikor megtekinthető real-time gyűjtőszámláló mindenesetre pörög tovább, a 1752-es telefonon pedig várják az adakozni tudók hívását. Az NS Alapítványának a +36-30/921-5626 telefonszámon hívható.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Segélyvonal a károsultakért | ZETApress

Szóljon hozzá!