ZETApress

hírportál

Tovább újul a 2-es metró

Szombaton hajnalban megkezdődött a 2-es metró utolsó, tíz hetes felújítása. Az Őrs vezér tér, a Pillangó utca és a Stadionok állomások átépítése következik. Vonatok sem járnak arra augusztus 19-ig. Helyettük metrópótló buszok szállítják az utasokat.

Az első négy hétben a földalatti szerelvények a Déli és a Keleti pályaudvarok között közlekednek, a metrópótló viszont az Örsről egészen a Blaha Lujza térig közlekedik. A 61E buszt felváltó 161E jelű járat Rákoskeresztúrról egészen a Keletiig jön. A második ciklusban, a július 7-én kezdődő hat héten a föld alatt a Déliből csak a Deák térig utazhatunk, s itt szállhatunk át a metrópótló buszra. Korábbi, Blaha Lujza téri végállomását a 161E jelzésű buszok végállomása foglalja el.

A felújított állomásokon mozgólépcsőket is felszerelnek. További változás, hogy a Stadionok állomás neve megváltozik, s a felújítás után Puskás Ferenc Stadionnak hívják majd az egykori Népstadion állomást. Ott van a Volánbusz pályaudvara is, így a névváltoztatás bizonyára őket is érinti majd.

Szóljon hozzá!