ZETApress

hírportál

Hétfő esti közlekedés

A Népstadionban szeptember 26-án hétfőn 20:45-től rendezik meg a Nemzetek Ligája labdarúgó A/3-csoportban a magyar-olasz focimeccset. A záró (6.) fordulóban a stadion környékén 18:45-től 23:30-ig számos közlekedési változásra, lezárásra kell számítani! – tudatta a BKK Kommunikáció. Fotónk Nyírő Simon felvétele.

Az aréna környékén korlátozottak a parkolási lehetőségek, ezért a Budapesti Közlekedési Központ kéri, hogy az arénát közösségi közlekedéssel közelítsük meg! Ennek érdekében a mérkőzés előtt, illetve azt követően a megszokottnál sűrűbben indul az M2-es és az M4-es metró, valamint az 1-es villamos.

Eljutás a stadionba

A stadionba a Dózsa György út és a Stefánia út felől lehet belépni. Az aréna gyalog nemcsak a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól, hanem hasonló idő alatt a Keleti pályaudvartól a Verseny utcán át is megközelíthető. A környéken korlátozott a parkolási lehetőség, ezért a BKK kéri a szurkolókat, hogy a sűrűbben közlekedő közösségi közlekedési járatokkal utazzanak a helyszínre.

A BKK a Puskás Aréna megközelítésére az M2-es és az M4-es metrót, valamint az 1-es villamost javasolja, amelyek a mérkőzés előtt és után is a megszokottnál sűrűbben járnak. A Thököly úton közlekedő buszok mindegyike megáll 17 óra és 23:30 között a Reiner Frigyes park és a Thököly út / Stefánia út megállóhelyen.

Közösségi közlekedési változások 18:45-től 23:30-ig

A 30-as busz mindkét irányban a Thököly úton közlekedik, nem érinti a Verseny utcai megállót. A Stefánia út lezárása miatt a 75-ös troli terelve, a Népstadion helyett a Keleti pályaudvarig jár a 79M trolivonalon.

A 77-es troli módosított útvonalon, a Stefánia út helyett a Hungária körúton jár, amelyre a Népstadionnál a Hungária körúton a Stefánia út és a Kerepesi út között kijelölt megállóban lehet felszállni. A stadionnál a 95-ös, a 195-ös és a 130-as buszokra a Hungária körúton a 901-es éjszakai busz Dél-Buda irányú megállóhelyén lehet felszállni.

Közúti közlekedési változások 18:45-től 23:30-ig

Lezárják a Dózsa György utat a Thököly út és a Kerepesi út között, a Stefánia utat a Thököly út és a Hungária körút között, az Ifjúság útját, a Verseny utcát, valamint az Istvánmezei utat. Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez.

Szóljon hozzá!