ZETApress

hírportál

Látványos iskolakezdés

Indul az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! segélyakciója: 2000 gyermek iskolatáskáját szeretné megtölteni a Segélyszervezet a becsengetésig. A Társadalomkutató friss kutatásából kiderül, hogy min spórol a legtöbb gyermekes család tanévkezdéskor, és mely eszközök beszerzése jelenti a legnagyobb terhet.

Idén is meghirdeti Iskolakezdés együtt! segélyakcióját az Ökumenikus Segélyszervezet. A szeptember 1-jéig tartó pénzadománygyűjtéssel 2000 olyan hazai rászoruló gyermeket szeretnének támogatni, akiknek már az első becsengetés előtt rosszabbak lennének az esélyei társaiknál, mert családjuk nem tudja biztosítani számukra a szükséges iskolaszereket. A háború árnyékában, egy nehéz gazdasági helyzetben talán most minden korábbinál több család várja tele aggodalmakkal az őszt. Az Ökumenikus Segélyszervezet mégis hisz abban, hogy az összefogás erejével idén is segíteni tudja azokat a gyermekeket, akik a legnehezebb helyzetben vannak.

A 1353-as adományvonalon (250 forint/hívás) és weboldalukon érkező adományokból személyre szabott, minőségi tanszercsomagokat szeretnének átadni rászoruló gyerekeknek a tanévkezdésig. A legszegényebb gyermekeknek számára e csomagok többet jelentenek ajándéknál: egy jó minőségű tolltartó, füzetcsomag, tornazsák vagy ünneplő ruha esélyt kínál arra, hogy ők is büszkén és örömmel ülhessenek be az iskolapadba.

A gyűjtés és a segélyakció, illetve a friss kutatás részleteiről sajtótájékoztatón számolt be ma Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója; Juhász Gyula, a Társadalomkutató Kft. projektigazgatója; Wolf Kati énekesnő, a kampány arca és Kiss Ramóna, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntese az Ökumenikus Segélyszervezet Országos Koordinációs Központjában Budafokon, ahol látványos installációt is készítettek: mintegy 100 üres iskolatáskából rakták ki a 1353 adományvonal számait. Utána meglátogathattunk egy a segélyszervezettel kapcsolatban álló rászoruló családot is.

Szóljon hozzá!