ZETApress

hírportál

Ferihegyről Óbudára

Hogyan közlekedjünk a Sziget Fesztivál idején? – Pár éves kihagyás után, idén ismét megrendezik a Sziget Fesztivált az Óbudai-szigeten, augusztus 10-e szerda és augusztus 15-e hétfő között – tudatta a BKK Kommunikáció.

A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV, a 901-es, a 918-as és a 934-es éjszakai járatokon pedig a megszokottnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek, emellett transzferbusz jár a reptér és az Óbudai-sziget között.

A BKK a közösségi közlekedés használatát javasolja a fesztiválra érkezőknek, mivel a rendezvény környékén számos közúti korlátozásra kell készülni. A Budapest Card Sziget Edition karszalagokkal a közösségi közlekedés, valamint a reptéri transzferjárat külön térítési díj nélkül vehető igénybe augusztus 8-án hétfőtől 16-án keddig.

Közúti közlekedés

Augusztus 5-én pénteken 20 óra és 18-án csütörtökön 18 óra között lezárják az Ángel Sanz Briz út Mozaik utca és Auchan behajtó közötti szakaszát. Augusztus 10-étől augusztus 16-áig naponta tervezetten 14 óra és másnap hajnali 03 óra között lezárják a Mozaik utca és Ángel Sanz Briz út csomópontját, valamint a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd közötti szakaszon. Ebben az időszakban a lezárt alsó rakparti szakaszra a Margit híd felől csak engedéllyel lehet behajtani.

Közösségi közlekedés

Az augusztus 10-e és 15-e között zajló Sziget Fesztivál idején:
nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a Batthyány tér és Aquincum között a H5-ös HÉV,
nagyobb kapacitású járművel közlekednek a 901-es, a 918-as és a 934-es éjszakai járatok,
a 226-os autóbusz július 30-tól augusztus 21-ig nem érinti az Óbudai-szigetet, helyette az Aquincumig közlekedik.

Augusztus 8-a és 14-e között (hétfőtől vasárnapig) transzferbuszok közlekednek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az Óbudai-szigetre. Augusztus 13-a és 16-a között (szombattól keddig) az ellenkező irányban, a Szigetről a reptérre indulnak a transzferjáratok. A Sziget Fesztivál helyszíne, az Óbudai-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel érhető el, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni. A Sziget Fesztivál a H5-ös HÉV mellett megközelíthető a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától, valamint a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről is.

A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:
a belvárosból, a Déli pályaudvar vagy a Keleti pályaudvar felől az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva;
Dél-Buda felől a 19-es vagy a 41-es villamossal a Batthyány tér megállóig utazva;
a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről – a transzferbuszok mellett – a külön díjszabással közlekedő 100E autóbusszal a Deák Ferenc térig, majd ott az M2-es metróra átszállva a Batthyány tér állomásig utazva;
a Nyugati pályaudvarról a 4-6-os villamos vonalán a Margit híd, budai hídfő megállóig utazva;
a Göncz Árpád városközponttól az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
a Népliget autóbusz-pályaudvartól az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva, vagy az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva.

A Sziget Fesztivál helyszínén található BKK Ponton a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai segítik a rendezvény résztvevőit a fővárosi közösségi közlekedést érintő kérdésekben, valamint a BudapestGO alkalmazás használatával kapcsolatban, illetve a Filatorigát HÉV-állomáson a fesztivál időtartama alatt 00-tól 24 óráig lehet munkatársainktól jegyet, bérletet vásárolni.

Figyelem! Az M3-as metró a rendezvény ideje alatt az alábbiak szerint közlekedik:
augusztus 12-én péntekig a metró Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni;
augusztus 13-14-én szombat-vasárnap a metró nem közlekedik, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között, a teljes vonalon az M3-as pótlóbusszal lehet utazni;
augusztus 15-16-án hétfő-kedden a metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár, a Kálvin tér és Újpest-központ között pótlóbusz közlekedik;
augusztus 17-én szerdától a metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között, illetve Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusszal lehet utazni.

Budapest nappali és éjszakai közösségi közlekedési hálózatának térképei a BKK oldalán érhetők el. További információk a BKK oldalán olvashatók. A Sziget Fesztivál idején is érdemes az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével! – javasolja a Budapest Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!