ZETApress

hírportál

Online bringa- és kutyabérletek

Kerékpár és kutya szállításához is vásárolható már bérlet a MÁV applikációban: már a MÁV-START vonatjárataira a kerékpár- illetve élőállatbérletek is kényelmesen megvásárolhatók – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

Egyre többen választják a vasúti bérlet megváltásához az online vásárlás kényelmét, idén már a bérletek 12%-át a MÁV applikációból vásárolták meg az utasok. Mostantól az alkalmazás fejlesztésének következő lépéseként már a vasúti kerékpár- illetve élőállatbérletek is kényelmesen megvásárolhatók mobileszközön keresztül. Tavaly összesen mintegy 5600, míg az idei I. félévben több mint 3300 darabot váltottak az utasok ezen bérlettermékekből. Az online vásárolt kerékpár- és élőállatbérletek felhasználása személyhez kötött, vásárláskor a kerékpárt vagy kutyát szállító utas adatait kell megadni.

A MÁV applikációból belföldi és nemzetközi vasúti jegyek, vasúti bérletek, HÉV kiegészítő jegyek, illetve számos település helyi közlekedésére érvényes jegyek és bérletek vásárolhatók meg. 2022 első félévben a belföldi jegyek közel negyedét, a nemzetközi jegyeknek pedig a 11 százalékát vásárolták meg az utasok az applikációban. A kerékpár- és az állatszállítás feltételeiről a MÁV honlapján idekattintva és emide kattintva tájékozódhatunk.

Szóljon hozzá!