ZETApress

hírportál

Népszerű a Balaton!

Egymillió utas a BAHART hajókon és kompokon. A 176. hajózási szezonban július közepéig már egymillió utast szállítottak a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajói és kompjai. A társaság a rekord utasszámot két héttel korábban érte el, mint a tavalyi évben.

Az egymilliomodik utas online vásárolta meg jegyét, akit ötvenezer forintértékű BAHART Joker Kártyával, ajándékcsomaggal és a szeptemberi New Level Empire páros koncertjeggyel jutalmaztak – tudatták sajtósaik.

A kompszolgáltatás július 03-án érte el a félmilliós utasszámot, a hónap második felére pedig már a 695 ezer főt is meghaladta. A személyhajók is népszerűek, az utasok száma július 21-én átlépte a 305 ezer főt, ami 87 ezer utassal több, mint egy évvel korábban.

Az idei év eddigi legforgalmasabb napján, július 16-án a 4 komp több mint 16 ezer utast szállított a Balaton két partja között, a kerékpárok száma összesen pedig 22%-os emelkedést mutat az előző évhez képest.

A személyhajózás idei legforgalmasabb napján, július 12-én közel 13 ezren hajóztak. A legkedveltebb járatok továbbra is a Fonyód-Badacsony (80 ezer utas) és a Siófok-Balatonfüred-Tihany (88 ezer utas) útvonalak. A BAHART séta- és esti programhajóit eddig összesen több mint 70 ezren választották, a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi séta-és nosztalgiahajók mellett a bulihajók voltak a legnépszerűbbek.

A legkényelmesebb vásárlási módot kereső utasok a jegy.bahart.hu weboldalon online is megvásárolhatják hajójegyeiket. A szolgáltatás bevezetése óta közel 15 ezer online jegyvásárló utas szállt fel a fedélzetre.

A társaság 18 kikötőben felújított hajókkal, bővített menetrenddel, új arculattal és szélesebb körű büféválasztékkal várja a hajózni és kirándulni vágyókat. Augusztus 28-ig az első komp Szántódrévből 06:40-kor, az utolsó 23:20-kor indul. Tihanyrévből az első komp 07 órakor indul, az utolsó pedig 23:40-kor hagyja el a kikötőt. Napközben a kompok a forgalom függvényében folyamatosan ingáznak a partok között.

Szóljon hozzá!