ZETApress

hírportál

Vizet oszt a BKK

Vízosztással segítik a budapestieket a főváros és a BKK munkatársai. A Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Közlekedési Központ közösen teszi elviselhetőbbé a tikkasztó hőséget az ügyfelei számára: a főváros három forgalmas csomópontján a BKK munkatársai ma és holnap 11 és 15 óra között vizet osztanak a budapesti közlekedőknek.

A héten tapasztalható kánikula miatt 27-én hétfőn 08 órakor életbe lépett és előreláthatólag ma 20 óráig tart a vörös kód, ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását – tudatta a BKK Kommunikáció. Már aznap megírtuk, hogy a MÁV és a Volánbusz is oszt vizet az utasainak.

A BKK is igyekszik ügyfelei számára elviselhetőbbé tenni az utazást, és a napok óta tartó hőség enyhítésére a munkatársak 2700 darab palackozott ivóvizet osztanak ki a legforgalmasabb budapesti csomópontokon. A vízosztást a vízkészlet erejéig ma és holnap három helyszínen: a Deák Ferenc téren, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál 11 és 15 óra között végzik.

A BKK a vízosztás mellett további intézkedéseket hozott az időjárási nehézségek elviselése érdekében: a társaság az ügyfélközpontjait is megnyitotta azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Ennek megfelelően a nyitva tartási időben bárki bemehet a központokba, ahol a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát.

A már több mint egymillió felhasználóval rendelkező BudapestGO is hasznos segítséget nyújt a forró napokon a felfrissülni vágyóknak, ezért az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat. Az applikációban a tervezés menü-ponton belül a szűrő fül segítségével lehet bepipálni ezt a lehetőséget.

A BKK mindenkitől azt kéri, hogy az utazás megkezdése előtt gondoskodjon arról, hogy legyen nála víz! A társaság emellett fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára!

Szóljon hozzá!