ZETApress

hírportál

Ötcsillagos hotelek

Az Accor két ötcsillagos szállodát nyit Magyarországon. Az Accor, a világ vezető vendéglátóipari csoportja és a magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztő csoport partnerségi megállapodást írt alá két ötcsillagos szálloda üzemeltetésére az idei év utolsó negyedévében történő megnyitással.

A Mövenpick hotelmárka a szántódi Mövenpick BalaLand Resort és FamilyParkkal mutatkozik be itthon, míg a tokaji Minaro Hotel MGallery a márka első Budapesten kívüli szállodája lesz. A két beruházás összértéke 78 millió euró – tudatták sajtósaik.

A 100 szobás, ötcsillagos tokaji Minaro Hotel MGallery és a hozzá tartozó rendezvényközpont a régió vezető felső kategóriás üdülőhelyévé, az elit kategóriában a legjobb szállodák közé fog tartozni Magyarországon, kiegészülve egy önálló rendezvényközponttal. A tematikus üdülőhely elsősorban a párokat, az incentive turizmust és a kis- és közepes méretű rendezvényeket célozza meg. A beruházás összértéke 28 millió euró.

A Mövenpick BalaLand 109 szobás, ötcsillagos szálloda és élménypark lesz a Balatonnál, Szántódon. Az 50 millió eurós beruházással elkészülő üdülőhely az első igazán átfogó resort-fejlesztés a Balaton környékén: egy szélesebb projekt része, amely egyedülálló beltéri és kültéri víziparkot és kalandparkot, több mint 5000 m2-nyi beltéri létesítményt (szintén az Accor üzemeltetésében) és 112 lakóapartmant foglal magába.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Magyarország egyik legjelentősebb turisztikai ingatlanbefektetőjével működhetünk együtt. Ez lehetőséget nyújt az Accor vidéki hálózatának bővítésére, és megerősítheti vezető pozíciónkat Magyarország és Közép- és Kelet-Európa vendéglátóiparában is. Mindkét helyszín egyre nagyobb nemzetközi vonzerővel bír: a Balaton az ország legnépszerűbb szabadidős célpontja, Tokaj pedig a világszerte ismert magyarországi borvidék – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója.

Az Accor partnere a projektben a Dreamland Holding, a turisztikai ágazatban üdülőhelyekre és kapcsolódó szolgáltatásokra összpontosító magyar ingatlanfejlesztő csoport. – Örülünk, hogy két felső kategóriás üdülőfejlesztésünket egy rangos nemzetközi márka támogatja majd, amely a legmagasabb szintű vendégélményt kínálja. Az Accor nagyon erős jelenléttel rendelkezik a régióban és Európa azon egyéb részein is, amelyek a Budapesten kívüli szabadidős turizmus legfontosabb forráspiacai. Lenyűgözött bennünket az Accor erős digitális stratégiája is, amely egyre nagyobb szerepet kap a vendéglátóipari szolgáltatásokban is – tette hozzá Vécsey Róbert, a Dreamland operatív igazgatója.

A Dreamland négy zöldmezős tematikus üdülőhely-fejlesztést végez Magyarország különböző kulcsfontosságú turisztikai célpontjain, és az első két helyszín menedzselésére választották partnernek az Accort. Tokaj és Szántód a Magyar Turisztikai Ügynökség által meghirdetett első öt kiemelt hazai turisztikai célpont között van. A Dreamland valamennyi fejlesztése látványos helyszíneket és integrált külső és belső tematikus kialakítást kínál, így a vendégek nem csak első látásra, hanem hosszú távon is felejthetetlen élménnyel lehetnek gazdagabbak.

Az Accor

Az Accor a világ vezető szállodaipari csoportja, több mint 5200 ingatlannal és tízezer vendéglátóhellyel a világ 110 országában. A csoport az iparág egyik legváltozatosabb és legintegráltabb vendéglátó ökoszisztémájával rendelkezik, amely több mint 40 luxus-, prémium-, középkategóriás és economy hotelmárkát, szórakoztató egységeket, éjszakai szórakozóhelyeket, éttermeket, bárokat, magánrezidenciákat, megosztott szálláshelyeket, concierge-szolgáltatásokat, közösségi munkahelyeket és még sok mást foglal magában.

Az Accor páratlan pozícióját a vendéglátásban – az iparág egyik leggyorsabban növekvő kategóriájában – az Ennismore közös vállalat vezeti, amelyben az Accor többségi tulajdonnal rendelkezik. Az Ennismore kreatív vendéglátóipari vállalat, vállalkozói és alapítók által létrehozott, céltudatos márkákból álló globális portfólióval. A páratlan márkaportfólióval rendelkező Accor világszerte mintegy 230 000 munkatársat foglalkoztat. Az ALL – Accor Live Limitless átfogó hűségprogramjának tagjai szolgáltatások, élmények és a jutalmak széles választékát élvezik a mindennapokban. A csoport a Planet 21 – Acting here, az Accor Solidarity, a RiiSE és az ALL Heartist Fund kezdeményezéseken keresztül az üzleti etika, a felelős turizmus, a környezeti fenntarthatóság, a közösségi szerepvállalás, a sokszínűség és a befogadás révén ösztönzi a pozitív cselekvést. Az 1967-ben alapított, franciaországi központú Accor SA elérhető az Euronext párizsi tőzsdén (ISIN kód: FR0000120404) és az OTC piacon is (kód: ACRFY) az Egyesült Államokban. További információért látogasson el a group.accor.com oldalra, vagy kövesse a csoportot Twitteren, Facebookon, Linkedinen és Instagramon.

A Dreamland Holding

A Dreamland Holding magyar ingatlanfejlesztő csoport, amely a turisztikai ágazatban tulajdonosként és szakmai tulajdonosán keresztül szállodafejlesztőként és üzemeltetőként üdülőhelyekre és kapcsolódó szolgáltatásokra összpontosít. A Holdingot dr. Szepesi Richárd irányításával magyar szállodaipari szakemberek vezetik. A szakmai tulajdonos két meglévő, tematizált üdülőhelye, a Bambara és a Shiraz speciális vendégorientációval és meghatározott pozícionálással folyamatosan felülmúlja a piac teljesítményét, a BalaLand és a Minaro pedig új mércét állít fel a magyarországi resort piacon. A Dreamland emellett jelenleg két további kivételes helyszínen folytat fejlesztéseket.

Szóljon hozzá!