ZETApress

hírportál

Indul a szezon

Klippremierrel indult a nyári hajózási szezon a Balatonon. A BAHART 2022-ben új menetrenddel, megújult arculattal, felújított hajóflottával és színes szolgáltatáskínálattal várja a hajózni és kikapcsolódni vágyókat a Balatonon. A közelmúltban elindult online jegyvásárlást 15%-os kedvezménnyel népszerűsítik, és bemutatásra került a New Level Empire által alkotott BAHART-dal is.

A Balatoni Hajózási Zrt. ma 10 órától a Siófok katamarán fedélzetén tartotta nyári szezonindító sajtótájékoztatóját. Veigl Gábor, a BAHART vezérigazgatója értékelte az év eddigi rekord eredményeit, beszámolt a nyári menetrendről és változásokról, számos új partneri együttműködésről, illetve kiemelt elemként a nemrég bevezetett online jegyrendszerről, az ehhez kapcsolódó júniusi online jegy promócióról és az arculatfrissítés részeként született BAHART-dalról is.

Elhangzott, hogy a Balaton és BAHART szolgáltatásai iránti népszerűségének köszönhetően még a tavalyi rekord évet is 35%-kal haladja meg a komp utasforgalma, a szállított kerékpároké 50%-kal, míg a személyhajózás visszarendeződve a normál évekre megtörtént, több mint kétszer annyi utast szállítottak, mint 2021-ben. Visszatért a kedv a hajóbérlésekre és partnerrendezvényekre is, így például kerékpár- és futóversenyek, spinning komp és veterán autófelvonulás is helyet kapott a kínálatban.

A közelmúltban elstartolt online jegyvásárlási lehetőséget június folyamán komoly promócióval erősítik, hiszen az utasok további 15%-os kedvezménnyel vehetik meg, az egyébként tavalyi évhez képest is változatlan árú jegyeket.

A nyári menetrend kapcsán elmondta, hogy a főszezon július 2-án szombaton kezdődik, 17 kikötőből menetrendi, 15-ből séta- és nosztalgiahajók indulnak, míg 9-9 kikötőben lesz elérhető a varázshajó és bulihajó program. Siófok, Balatonfüred, Tihany és Balatonföldvár vonatkozásában több és közvetlen járatok indulnak és augusztusban több lesz a programhajó is.

A jól megszokott programok mellett a kiemelt partneri együttműködések keretében lesznek Plázs bulihajók – összesen 5 alkalommal -, a büfékben pedig balatoni borászatok borai és pezsgői, illetve a BAHART-os kézműves sörök is helyet kapnak.

A vitorlázás szerelmeseire gondolva 4 helyszínnel idén is lesz BAHART Regatta, első állomásként holnap Fonyódon. A nyári szezonindító csúcspontjaként bemutatásra került a New Level Empire által alkotott Áthajózhatnánk című dal, mely a Balaton és Hajózás életérzését hivatott közvetíteni, bemutatni.

Szóljon hozzá!