ZETApress

hírportál

Veszélyes kávéfőzők

Az IKEA visszahívja a 2040 és 2204 közötti dátumbélyegzővel rendelkező, 0,4 literes, rozsdamentes acél biztonsági szelepes, főzőlapon használható METALLISK eszpresszó kávéfőzőt, mivel a termék használat közben szétrobbanhat! – tudatták sajtósaik.

Az IKEA minden vásárlóját arra kéri, hogy aki korábban 2040 és 2204 (ééhh) közötti dátumbélyegzővel 0,4 literes, rozsdamentes acél biztonsági szelepes főzőlapon használható METALLISK eszpresszó kávéfőzőt vásárolt, függessze fel a termék használatát, és lépjen kapcsolatba az IKEA-val, hogy visszakapja a termék teljes vételárát.

A biztonság kiemelt fontosságú az IKEA számára, ezért visszahívja a 2040 és 2204 (ééhh) közötti dátumbélyegzővel rendelkező, rozsdamentes acél biztonsági szelepes METALLISK eszpresszó kávéfőzőt, a termék használat közbeni szétrobbanásának megnövekedett kockázata miatt. A kockázat a biztonsági szelep anyag- és konstrukcióváltását követően növekedett meg, ezért csak a rozsdamentes acél biztonsági szeleppel (ezüst/szürke színű) ellátott termékeket érinti a termékvisszahívás. A visszahívás más termékekre nem vonatkozik.

A 2040 és 2204 (ééhh) közötti dátumbélyegzővel rendelkező METALLISK rozsdamentes acél biztonsági szelepes, főzőlapon használható eszpresszó kávéfőzőt a vásárlók bármelyik IKEA áruházba visszavihetik, ahol a termék teljes vételárát visszakapják. A dátumbélyegzőt a vásárlók a termék alján tudják ellenőrizni. A visszahívott termék cikkszáma: 703.602.25. A visszavételhez a vásárlás tényét nyugtával vagy számlával igazolni nem szükséges.

További részletek elérhetők az IKEA weboldalán vagy az IKEA +36-1-460-3160 információs vonalán. Az IKEA elnézést kér a termékvisszahívásból adódó esetleges kellemetlenségekért!

Az IKEA-ról

Az IKEA formatervezett, praktikus, megfizethető és kiváló minőségű lakberendezési termékek széles választékát kínálja, amelyeket az emberekre és a környezetre odafigyelve gyárt. Az IKEA márkanév alatt több vállalat működik, több tulajdonossal, akik mind osztoznak a közös küldetésben: szebb hétköznapokat teremteni az emberek többsége számára. Az IKEA-t 1943-ban alapították Svédországban.

Az IKEA franchise rendszerről

Az IKEA kiskereskedelmi üzletága franchise-rendszeren keresztül működik olyan franchise-vevőkkel, akik jogosultak az IKEA termékpalettájának meghatározott földrajzi területeken történő forgalmazására és értékesítésére. Az Inter IKEA Systems B.V. az IKEA Koncepció tulajdonosa és a világméretű IKEA franchise-adója, amely különböző IKEA-vállalatokat is megbíz a termékpaletta fejlesztésével, a termékek beszállításával és a kommunikációs megoldások biztosításával. Ma 12 különböző vállalatcsoportnak áll jogában birtokolni és működtetni az IKEA eladási csatornákat az Inter IKEA Systems B.V.-vel kötött franchise-megállapodás keretében.

Az Inter IKEA Csoportról

Az Inter IKEA Csoport magában foglalja az Inter IKEA Systems B.V., az IKEA of Sweden AB, az IKEA Supply AG és az IKEA Industry AB kapcsolódó vállalkozásokat. Az Inter IKEA Holding B.V. az Inter IKEA Csoport holdingtársasága.

Az Ingka Csoportról

Az IKEA 32 piacon folytatott kiskereskedelmi tevékenységével az Ingka Csoport a legnagyobb IKEA kiskereskedő, mely az IKEA kiskereskedelmi forgalmának 90%-át adja. Az Ingka Csoport több mint 170 ezer munkatársat alkalmaz és a 2021-es pénzügyi év végén 37,4 milliárd euró IKEA kiskereskedelmi forgalomról számolt be. Stratégiai partner az IKEA üzletágának fejlesztésében és innovációjában, valamint a közös IKEA stratégiák meghatározásában. Az Ingka Csoport birtokolja és üzemelteti az IKEA értékesítési csatornákat az Inter IKEA Systems B.V.-vel kötött franchise-megállapodások értelmében. Három üzletága van: IKEA Kiskereskedelem, Ingka-beruházások és Ingka-központok.

Az IKEA egyetlen márka, de több vállalat. Világszerte számos vállalat működik az IKEA védjegy alatt. Az IKEA Range & Supply, amely az älmhulti IKEA of Sweden-ből és a svájci Pratteln központú IKEA Supply AG-ből áll, az IKEA áruházainak és eladási csatornáinak az emberek többsége számára elérhető lakberendezési megoldások világszerte történő fejlesztéséért, tervezéséért, gyártásáért és ellátásáért felel. Az IKEA Range & Supply minden évben kétezer új terméket dob piacra. A teljes kínálat közel tízezer terméket tartalmaz.

Szóljon hozzá!