ZETApress

hírportál

Szünidei változások

Az iskolaszünet beköszöntével elkezdődnek a nagyobb felújítások a fővárosban, emiatt június közepétől az M3-as metró augusztus közepéig minden nap csak az északi szakaszon, Újpest és a Göncz Árpád városközpont között közlekedik, továbbá négy hétig a teljes vonalon nem jár a 2-es és a 2M villamos.

Változások a M3-as metró, illetve a 2-es és 2M villamosok közlekedésében június közepétől: a korlátozások miatt az M3-as metró és a 2-es villamos vonalának térségében nehezebb közlekedési körülményekre kell számítani a közösségi közlekedéssel utazóknak és az autóval közlekedőknek egyaránt, melyben a BKK kéri a közlekedők türelmét és megértését.

Az M3-as metró szerelvényei június 20-án hétfőtől augusztus közepéig minden nap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között járnak, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. A pótlóbuszok közlekedése érdekében az Üllői úton a Nagyvárad tér és a Határ út közötti szakaszon visszaállítják a korábbi autóbuszsávokat a már meglévők mellett, ezért az autóval közlekedőknek megváltozott forgalmi rendre kell készülniük.

Változik a 2-es és a 2M villamos közlekedése is: vágányfelújítás, illetve a Széchenyi-lánchíd felújításához kapcsolódó munkák miatt június 20-a hétfő és július 17-e vasárnap között a villamosok nem közlekednek, helyettük a Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között, a pesti alsó rakparton pótló autóbuszok járnak.

A korlátozások miatt az M3-as metró és a 2-es villamos vonalának térségében megváltozott forgalmi rendre, helyenként nehezebb közlekedési körülményekre kell számítani a közösségi közlekedéssel utazóknak és az autóval közlekedőknek egyaránt, melyben a közlekedők türelmét és megértését kéri a Budapesti Közlekedési Központ. A közlekedési lehetőségekről, illetve a korlátozásokról a BKK a későbbiekben részletes tájékoztatást ad.

Szóljon hozzá!