ZETApress

hírportál

Novotel Budapesten

A Novotel Budapest Centrum visszakerül Magyarország turisztikai térképére. Az Accor, a világ vezető vendéglátóipari csoportja és a Mogotel Hotel Group franchise-megállapodást írt alá a 227 szobás Novotel Budapest Centrum újra-nyitásáról.

A szálloda idén nyáron fogadja első vendégeit, 2025-től pedig a Movenpick márkanevet viseli, ami mérföldkő a magyar vendéglátóipar számára – tudatták sajtósaik. A Novotel Budapest Centrum két év után nyitja újra kapuit a józsefvárosi Rákóczi út 43-45-ben.

A négycsillagos, 227 szobás szálloda a főváros irigylésre méltó pontján található. A nemzetközi kiválóság és szolgáltatási színvonal minden előnyét kínálja, megfelelve a mai utazók változó igényeinek – a történelmi épület jól felszerelt szobái a szabadidős és üzleti utazók kényelmét szolgálják. A szálloda étteremmel, bárral, valamint konferencialétesítményekkel rendelkezik, emellett wellness-szolgáltatásokat is kínál.

Nagyon örülünk, hogy a Novotel Budapest Centrum újra-nyitásával tovább erősítjük vezető vendéglátóipari pozíciónkat Budapesten és Közép-Kelet-Európában egyaránt. Budapest Közép-Európa egyik vezető pénzügyi és kulturális központja, Magyarország pedig továbbra is egyre népszerűbb turisztikai célpont, ezért a szabadidős és az üzleti célú utazók részéről is nagy keresletre számítunk – mondta Dilek Sezer, az Accor délkelet-európai fejlesztési igazgatója.

Az Accor partnere a projektben a Mogotel Hotel Group. A balti államok vezető szállodaüzemeltetője húszéves tapasztalattal rendelkezik a vendéglátás és a turizmus területén, a Baltikumon kívül Ukrajnában, Németországban, Lengyelországban és Bulgáriában is működtet szállodákat. A mostani hotelnyitás fontos mérföldkő a csoport régiós terjeszkedésében. A Mogotel a következő években tovább erősítené partnerségét az Accorral Közép-Európában.

Az Accor a világ egyik vezető vendéglátóipari csoportjaként Magyarországon is erős jelenléttel rendelkezik. Számítunk a csoportra, együttműködésükkel a legmagasabb színvonalon tudunk teljesíteni. A Novotel Budapest Centrum újranyitása remek bemutatkozás a Mogotel Hotel Group számára Budapesten. Az Accor értékes partner, akivel hosszú távú együttműködést alakíthatunk ki terjeszkedési terveink megvalósítása érdekében. A következő években nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Európában szeretnénk megerősíteni partnerségünket, hogy új szintre emeljük a vendéglátást a közép- és felsőközép-kategóriában – mondta Vadims Muhins, a Mogotel Hotel Group alapítója.

A szálloda most Novotel Budapest Centrumként nyit újra, de később felveszi a Movenpick márkanevet, hogy új, friss megjelenést hozzon a budapesti vendéglátás piacára. A tervek szerint Movenpick Palace Hotel Budapest néven 2025 májusának első felében nyitja meg kapuit. A projektet a Mogotel Development Holding, a Mogotel Hotel Group leányvállalata valósítja meg a lett állami tulajdonú ALTUM fejlesztési pénzügyi intézmény támogatásával. A támogatás segítségével a Mogotel Hotel Group prioritásként tűzte ki, hogy Közép-Európában 10 közép- és felső-középkategóriás ingatlannal bővüljön, és minden szegmens számára elérhető szállodákat kínáljon.

Az Accor

A világ vezető szállodaipari csoportja a világ 110 országában több mint 5200 ingatlannal és tízezer vendéglátóhellyel van jelen. A csoport az iparág egyik legváltozatosabb és legintegráltabb vendéglátó ökoszisztémájával rendelkezik, amely több mint 40 luxus-, prémium-, középkategóriás és economy hotelmárkát, szórakoztató egységeket, éjszakai szórakozóhelyeket, éttermeket, bárokat, magánrezidenciákat, megosztott szálláshelyeket, concierge-szolgáltatásokat, közösségi munkahelyeket és még sok mást foglal magában.

Az Accor páratlan pozícióját a vendéglátásban – az iparág egyik leggyorsabban növekvő kategóriájában – az Ennismore közös vállalat vezeti, amelyben az Accor többségi tulajdonnal rendelkezik. Az Ennismore kreatív vendéglátóipari vállalat, vállalkozói és alapítók által létrehozott, céltudatos márkákból álló globális portfólióval. A páratlan márkaportfólióval rendelkező Accor világszerte mintegy 230 ezer munkatársat foglalkoztat.

Az ALL – Accor Live Limitless átfogó hűségprogramjának tagjai szolgáltatások, élmények és a jutalmak széles választékát élvezik a mindennapokban. A csoport a Planet 21 – Acting here, az Accor Solidarity, a RiiSE és az ALL Heartist Fund kezdeményezéseken keresztül az üzleti etika, a felelős turizmus, a környezeti fenntarthatóság, a közösségi szerepvállalás, a sokszínűség és a befogadás révén ösztönzi a pozitív cselekvést. Az 1967-ben alapított, franciaországi központú Accor SA elérhető az Euronext párizsi tőzsdén (ISIN kód: FR0000120404) és az OTC piacon is (kód: ACRFY) az Egyesült Államokban.

A Mogotel Ltd.

A balti államok vezető szállodaüzemeltetője 2002-től tevékenykedik a vendéglátás és a turizmus területén. Jelenleg összesen több mint 2350 szobával 17 szállodát üzemeltet hat európai országban – Lettországban, Észtországban, Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában és Ukrajnában -, a Wellton Hotels, a Rixwell Hotels, a RIJA Hotels, a Rixwell Collection, a Wyndham és a Wyndham Garden márkákat képviselve.

Minden szálloda a nemzetközi vendéglátási szabványok szerint működik, kategóriától függetlenül az összes biztonsági intézkedést betartva, széles körű szolgáltatásokat és egyenletesen magas színvonalú vendéglátást kínálva. A Mogotel Hotel Group a vendégek maximális kényelme érdekében sikeresen alkalmazza az összes modern vendéglátóipari eszközt, technológiát és innovációt. A vállalat fejlesztési tervei között szerepel szállodák megnyitása közép-európai országokban – Magyarországon, Csehországban, Ausztriában és máshol.

Szóljon hozzá!