ZETApress

hírportál

Gyermeknap Gyermekvasúton

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút színes programokkal várja a családokat vasárnap a hűvösvölgyi végállomáson – tudatta a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság.

A május 29-ei Gyermeknapon a 18 éven aluliak díjmentesen utazhatnak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, a vonatok 40-50 percenként járnak, nosztalgiavonat is közlekedik. Az élményekkel teli utazáson kívül Hűvösvölgy állomáson egész napi programokkal kedveskednek a látogatóknak. A kisebbeknek lesz arcfestés, óriásszínező, óriás társasjáték, alkotóház, ugrálóvár, akadálypálya.

A színpadon 11 órakor fellép a Mesekocsi Színház, később zsonglőrbemutató szórakoztatja a nézőket. A családi kvíz nyertesei vasúttal kapcsolatos ajándékokra is számíthatnak. Az érdeklődők kívül-belül megnézhetnek egy tűzoltóautót és felszállhatnak a Volánbusz karrierjáratára, ahol kipróbálhatják az autóbusz-vezetéstechnikai szimulátort. A vasútrajongók hajtányozhatnak és több terepasztal, valamint vonatszimulátor is várja őket. A KRESZ pályán a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg a gyerekek.

A rendezvényre érkezőknek javasoljuk, hogy közösségi közlekedéssel vagy kisvasúttal érkezzenek a helyszínre, parkolni csak a P+R parkolókban lehet. A Gyermekvasút aznapi menetrendje idekattintva elérhető.

Szóljon hozzá!