ZETApress

hírportál

Határ úti felújítás

Elkezdődtek a bontási munkák a Határ úti aluljáróban. A szükséges engedélyek megszerzése után az üzemi térben végzett bontási munkákkal folytatódott a BKK beruházásában a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása, amely a korszerűsítésnek köszönhetően megújul és akadálymentes lesz.

Az aluljáró üzemi terében zajló bontási munkák egyelőre nem érintik a gyalogosforgalmat. A felújítás előrehaladásáról, valamint a későbbi korlátozásokról a Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan tájékoztatást ad. A Határ úti kivitelezés várhatóan másfél évig tart. A BKK beruházásában többek között

megújul a burkolat a járófelületen és az oldalfalakon;

világosabb lesz az aluljáró a fényforrások cseréjével;

új térfigyelő és tűzjelző rendszert, valamint az M3-as metróvonal rendszerébe illesztett segélykérő és kamerás megfigyelő berendezéseket telepítenek a biztonság fokozásáért;

felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között, így az állomás peronjai akadálymentesen elérhetők lesznek;

átépítik a meglévő lépcsőket;

megújul az utastájékoztatás az utasforgalmi terekben;

új, akadálymentes nyilvános mosdót létesítenek;

egységes arculatú üzlethelyiségeket alakítanak ki.

A felújítás ideje alatt a Határ úti metróforgalom biztosítva marad, a kivitelező szakemberei úgy szervezik a munkákat, hogy minél kevésbé akadályozzák az arra járók közlekedését.

Élhetőbbé tesszük Budapestet: idén márciustól hatályos a szerződés

A BKK az M3-as metró felújításához kapcsolódóan, annak kiegészítéseként korszerűsíti a gyalogos-aluljárót a Határ út metróállomásnál, így biztosítva kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek. A BKK tavaly decemberben írta alá a vállalkozási szerződést, az aluljáró felújításának előkészítése a megállapodás 2022. március 9-i hatályba lépése után kezdődhetett. A munkákat a STRABAG Generálépítő Kft. végzi el, az aluljárót tartalékkeret nélkül nettó 2,098 milliárd forintos szerződéses értéken újítja fel. A munkához szükséges forrást a Fővárosi Önkormányzat biztosítja – tudatta a BKK Kommunikáció.

Szóljon hozzá!