ZETApress

hírportál

Bringázzunk MOL Bubival!

MOL Bubi: új gyűjtőállomások a VIII. kerületben, új kerékpárok városszerte. Új gyűjtőállomásokkal bővült a MOL Bubi hálózata, mától további öt VIII. kerületi helyszínen lehet igénybe venni a közbringa-szolgáltatást. Fotóink Lantai József felvételei.

Az új helyszíneket egy közös sajtótájékoztatón avatta fel Karácsony Gergely főpolgármester, dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója és Pikó András, a VIII. kerület polgármestere. Az eseményen azt is bejelentették, hogy hamarosan jelentősen nő a MOL Bubi bicikliállománya.

A Fővárosi Önkormányzat megbízásából, a Budapesti Közlekedési Központ koordinálásában, a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával 5 újgenerációs MOL Bubi gyűjtőállomás létesült a VIII. kerületben. Ma már a Teleki téren, a Mátyás téren, a Losonci lakótelepen (a Práter utca / Szigony utca kereszteződésében), a Kálvária téren, valamint a Bródy Sándor utca / Horánszky utca kereszteződésében is lehet MOL Bubi bicikliket bérelni vagy lerakni.

Az avatással egybekötött Losonci lakótelepi sajtótájékoztatón Karácsony Gergely főpolgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy a MOL Bubi kétségtelenül egy sikertörténet Budapest életében. A fővárosvezető szerint nem is kérdés, hogy a hálózatot bővíteni kell, ezért a Főváros több kerülettel együttműködve indította el ezt a fejlesztést. A közös munka első ütemében a Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával valósulhattak meg a gyűjtőállomások.

Újjászületése óta egymás után döntötte a rekordokat a MOL Bubi – mondta dr. Walter Katalin a sajtóeseményen. A BKK vezérigazgatója szerint a bérlések száma tavaly szeptemberben érte el az abszolút bérlésrekordot: egy nap alatt 10.042-szer vették igénybe a szolgáltatást a fővárosban közlekedők. A legfrissebb 2022. áprilisi adatok is azt mutatják, hogy a MOL Bubit örömmel használják a fővárosiak. Az elmúlt hónapban naponta átlagosan 5700 felett volt a bérlések száma, de volt olyan nap, amikor 9400-szor béreltek biciklit a BKK ügyfelei.

Pikó András józsefvárosi polgármester örömét fejezte ki, hogy végre sikerült bekapcsolni a MOL Bubi hálózatába azokat a városrészeket is, amelyek nélkül meglátása szerint igazából nem volt teljes a közbringa-szolgáltatás rendszere.

900 új bringával bővül a rendszer

Az elmúlt hónapban volt olyan időszak, amikor egyszerre 700 MOL Bubi bringát használtak a városban, azaz ennyi volt egy időben mozgásban Budapest különböző pontjain. A kimagasló érdeklődés egyértelmű üzenettel szolgált a BKK számára: nemcsak új gyűjtőállomásokra, hanem új kerékpárokra is szüksége van Budapestnek – jelentette be dr. Walter Katalin.

Ennek kapcsán a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója arról tájékoztatta a sajtó képviselőit, hogy egy sikeres közbeszerzési eljárásnak köszönhetően 900 vadonatúj MOL Bubi kerékpárral bővül a rendszer. Az új biciklikből 350 darab már idén az utcákra kerül. A kerékpárok szállításáról szóló szerződést április 29-én pénteken írta alá a BKK a közbeszerzésen nyertes Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt-vel.

Szóljon hozzá!