ZETApress

hírportál

Megújuló állomások

Forgalomkorlátozások az M3-as metróvonal felújítása miatt. Út-szűkületekre, időszakos sávlezárásokra, forgalomterelésekre kell számítani április 11-e és május 13-a között több ütemben, a Váci út/Petneházy utca, a Váci út/Róbert Károly körút és az Üllői út/Szentkirályi utca csomópontokban – tudatta a BKV Zrt. és a Budapesti Közlekedési Központ.

A forgalomkorlátozásokkal járó munkavégzések során a felszíni autóbuszos pótlás biztosításához szükséges infrastruktúra kiépítése történik, az M3-as metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan. A Kálvin tér, a Corvin-negyed és a Semmelweis Klinikák állomások májusi forgalomba helyezése után a metrópótlás a Göncz Árpád városközpont – Kálvin tér útvonalon lesz.

Negyedik ütemben április 25-26-án hétfő-kedden:

A Róbert Károly körúton, az Árpád híd irányából érkezőknek a Váci úti kereszteződés előtt egy rövid szakaszon időszakosan megszűnik a belső egyenesen haladó sáv forgalma.

Ötödik ütemben április 28-án csütörtökön 21 órától másnap 05 óráig:

A Róbert Károly körúton az Árpád híd irányából érkezőknek megszűnik a jobbra kanyarodás a belváros felé a Váci úton.
A Váci útról balra az Árpád híd irányába kanyarodó két forgalmi sávból időszakos jelleggel csak egy sáv lesz járható.
A Róbert Károly körúton az Árpád híd irányában a Váci úti kereszteződés után egy rövid szakaszon időszakosan csak a belső egyenesen haladó sávon lehet közlekedni.

Hatodik ütemben április 27-e szerda és 30-a szombat között:

Az Üllői út/Szentkirályi utca csomópontban sebességkorlátozásra, sávelhúzásra és út-szűkületre kell számítani.

A közlekedést előjelző táblák segítik. A forgalmi rend változásairól folyamatosan friss információkat közlünk. Kérjük, fokozottan figyeljenek az érintett szakaszon történő közlekedés során, és kísérjék figyelemmel tájékoztatásainkat!

Szóljon hozzá!