ZETApress

hírportál

Sétálj, fuss a rakparton!

Hétvégeken ismét szabad a rakpart. Idén először az ünnepi hosszú hétvégén nyílik meg a pesti alsó rakpart a mozogni vágyók előtt. A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők április 15-én Nagypéntektől 18-án Húsvét hétfőig a Margit híd és a Közraktár utca közötti rakpartszakaszt autómentesen használhatják.

A hosszú hétvégén, nagypéntektől húsvét hétfőig ismét a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyóké a pesti alsó rakpart. A gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők – a bevált gyakorlatnak megfelelően – a Margit híd és a Közraktár utca között vehetik birtokba a pesti alsó rakpartot.

Erre az útszakaszra csütörtöktől péntekre virradó éjszakától egészen hétfőn 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A 105-ös és a 178-as autóbuszok a Gyöngyösi utca végállomás felé a Petőfi Sándor utcán át közlekednek, nem érintik az Eötvös tér és a József nádor tér megállóhelyeket, megállnak azonban a 15-ös és a 115-ös buszok Erzsébet téri megállójánál. A rakpart tavaly szeptemberben nyílt meg legutóbb hétvégén az érdeklődők előtt.

A sportolók és a kikapcsolódni vágyók is jól érezhetik magukat

A korábbi tapasztalatok alapján kedvelt helyszín lett a pesti alsó rakpart. A reggeli órákban rendszerint sportolókat lehetett itt látni: futók és kerékpárversenyzők tréningeztek ezen a szakaszon, sőt még néhány sífutó is itt tartotta az edzését görsível. Körülbelül 11 órától átvették a helyüket a családok, a nagyobb létszámban, lassabban sétálók vagy kirándulók – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

Szóljon hozzá!