ZETApress

hírportál

Hajózzunk a Dunán!

Idén is lesz menetrend szerinti hajójárat a Dunán, már a hosszú hétvégén ki lehet próbálni! Április 29-én pénteken újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. Aki nem szeretne csaknem két hetet várni a BKK és a MAHART együttműködésében menetrend szerint közlekedő hajójárat indulására, az húsvétkor is ízelítőt kaphat a dunai élményből.

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is útjára indul a BKK és a MAHART együttműködésében közlekedő Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. A hajójárat április 29-én péntektől a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik: a Vigadó tér-Akadémia-Margitszigeti Sportuszoda-Batthyány tér-Vigadó tér kikötőkben köt ki. A hajójárat keddtől vasárnapig naponta 12-től 20 óráig két óránként indul majd. Az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

Aki nem szeretne a hónap végéig várni, már a húsvéti hosszú hétvégén kipróbálhatja a hajójáratot: a szolgáltatás ideiglenes jelleggel április 15-én nagypéntektől 18-án húsvét hétfőig elérhető. A szezonnyitó napon a BKK havi- vagy hosszabb érvényességű bérlettel rendelkező ügyfelei külön térítés nélkül utazhatnak a járaton tudatta a Budapesti Közlekedési Központ.

Jegyvásárlási tudnivalók

A járatra keddtől péntekig a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni. Mivel azonban a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe. Szombaton és vasárnap, illetve a bérlettel nem rendelkező személyeknek 1500 forintos napijegy váltható. A 7 évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra. Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. További infó idekattintva olvasható.

Szóljon hozzá!