ZETApress

hírportál

Home office munkák

A koronavírus magyarországi megjelenésével egyidejűleg egyre népszerűbb megoldássá vált hazánkban a home office, azaz az otthonról történő munkavégzés.

Bizonyos munkakörökben ez teljesen jól kivitelezhető, míg másokban kevésbé. Ehhez hasonlóan vannak cégek, ahol kifejezetten előnyben részesítik az otthoni munkavégzést, ugyanakkor más cégvezetők ragaszkodnak ahhoz, hogy mindenki az irodában dolgozza le a teljes munkaidőt.

A számos előnye mellett, természetesen megvannak a hátrányai is a home office-nak, de azzal azért mindenki egyetért, hogy az otthoni munka sokkal kényelmesebb. Rugalmasabb az időbeosztás, el tudunk intézni egyes ügyeket, melyeket korábban csak szabadság alatt volt lehetőségünk, figyelni tudunk közben a kisállatainkra, vagy akár kisgyermekkel is vállalhatunk otthon munkát.

Aki szeretné kezébe venni a sorsát és olyan munkát/hivatást választana, melyet – legalább részben – otthonról végezhet, számukra igyekszünk pár ötlettel szolgálni. A Rackhost.hu a teljesség igénye nélkül a következő tevékenységeket ajánlja.

Szövegíró: Legyen szó weboldal teljes szövegezéséről, cikkírásról vagy közösségi oldalas bejegyzésekről, a szövegírást manapság egyre többen kiszervezik és erre szakosodott vállalkozások vagy szabadúszók kezébe adják, akik ezt természetesen akár otthonról is el tudják végezni.

Designer/ Webdesigner: Az előzőhöz hasonlóan a grafikai anyagok elkészítését gyakran nem házon belül oldják meg a cégek, ahogyan a webdesign-t sem. Szintén kiszervezés alá kerülnek ezek a tevékenységek.

Fotós: Ha valaki fotós szakmába kezd, magát a fotózást – általában – nem tudja otthoni környezetben megoldani, viszont az utómunkák természetesen helyhez kötöttség nélkül kivitelezhetők és valljuk be, ez teszi ki a munka nagyobb részét.

Online oktató: Manapság számos tevékenység végezhető az online térben. Legyen szó különféle kurzusokról, tréningekről vagy edzésről. Tehát már ezek sem helyhez kötött tevékenység, aki ilyesmivel foglalkozik, könnyen meg tudja oldani online keretek között is a szolgáltatásnyújtást.

Virtuális asszisztens: Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a virtuális asszisztensek alkalmazása, akik gyakorlatilag azokat a feladatokat végzik, mint bármely asszisztens, csak az irodán kívül, azaz akár otthonról.

Kézműves: Szintén a járvány hatására kezdtek el sokan otthon kézzel készített termékekkel foglalkozni, amely egy idő után hobbiból akár megélhetési forrássá is válhat, ha a termékeket elkezdi értékesíteni.

Természetesen bármit is választunk, ha nem egy cégnek dolgozunk, hanem saját vállalkozásba kezdünk, akkor nem árt egy weboldalt készíteni, ahol bemutatkozhatunk, megmutathatjuk referenciáinkat és az érdeklődőink fel tudják velünk venni a kapcsolatot, vagy akár egyből vásárolhatnak is. Hiszen hiába a jó ötlet, ha nem jutunk el a megfelelő közönséghez és nem lesznek ügyfeleink vagy nem kapunk megrendeléseket. Sok sikert!

Szóljon hozzá!